Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #313

Nou mensen, ik ben er weer. Ik hoef niet te vragen of jullie me gemist hebben, dat hebben jullie me namelijk al laten weten. Tja ik moest echt even afschakelen. Wat niet helemaal gelukt is maar wel een beetje. Ik was op Alcatraz Metal Fest in Kortijk, waar ik vier nachten zou blijven. Na de tweede dag ben ik toch maar weer naar huis gereden omdat ik het niet uithield in 33 graden hitte met weinig drinkwater en schaduw. Op Dynamo Metal Fest kreeg ik een herkansing. Iets koeler maar wel drukkender, maar meer schaduw en water en snotverpielekes een legendarisch optreden van allemaal klassieke Bay Area Thrash metal helden uit verschillende bands. Een videootje hieronder, ter illustratie.

En verder ging bij mij de zon weer een beetje schijnen door de zomergasten aflevering met Raven van Dorst, nog tot 11 sept terug te kijken. Als je de uitzendingen te lang vindt, kan je ook de podcast luisteren. Daar zitten de tv fragmenten niet in, die worden alleen kort beschreven. Heerlijk.

Dynamo Metalfest 2022 - Bay Area Intertrashional - Creeping Death

De zanger van Death Angel, Phil Demmel op gitaar (Ex-Machine Head, nu Vio-lence en invaller bij Slayer en Lamb of God), Craig Locicero (Forbidden en Dress the Dead), Chris Kontos (ex-Machine Head, vele andere bands en nu The Boneless Ones). Ze maken zelfs Metallica (creeping death) hier te pruimen. De enthousiaste fotograaf is Harald Oimoen, voormalig bassist van D.R.I. en maker van het boek en de docu "Murder in the front row". Kortom... voor mij allemaal legendes hier. Ik stond als een malle te stuiteren en de sfeer was subliem. Dit is wat mij op de been houdt, vaak. Gelukkig zie ik in oktober en november nog een hele hoop gave concerten tegemoet.

Raven van Dorst - Zomergasten - VPRO

Raven van Dorst - Zomergasten - VPRO

Raven van Dorst is de vijfde gast in VPRO Zomergasten. Janine Abbring interviewt Van Dorst over diens ideale televisieavond.

Stikstofcrisis is mij natuurlijk ook niet ontgaan

Dus even wat input over wat er kán:

Het kán: de stikstofcrisis oplossen en de landbouw perspectief geven - De Correspondent

Het kán: de stikstofcrisis oplossen en de landbouw perspectief geven - De Correspondent

null

“Kies nu voor een échte omslag van ons landbouw- en voedselsysteem.” – Federatie van Agro-ecologische Boeren

“Kies nu voor een échte omslag van ons landbouw- en voedselsysteem.” – Federatie van Agro-ecologische Boeren

null

Samen kiezen wij voor een échte omslag van ons landbouw- en voedselsysteem

Samen kiezen wij voor een échte omslag van ons landbouw- en voedselsysteem

null