Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #326

Hoeveel man of vrouw ben jij? Sarah Millican vroeg het zich af. Mannen zijn sowieso intelligenter, energieker en geiler dan vrouwen. En dan heb ik nog een kritische blik op de inspiresting lezingen van TED en een mopje muziek voor wie daarvoor open staat.

Men VS Women | Sarah Millican

Men VS Women | Sarah Millican

Get involved! What do you think the best things are about being a man or a woman?Hello! Welcome to my OFFICIAL Sarah Millican YouTube channel. Where you can ...

Hoe komen witte mannen toch zo geniaal, vragen witte mannen in de wetenschap zich af - De Correspondent

Hoe komen witte mannen toch zo geniaal, vragen witte mannen in de wetenschap zich af - De Correspondent

Darwin deed jarenlang onderzoek voordat hij conclusies trok. Maar dat mannen intelligenter, energieker en geiler zijn dan vrouwen, stond voor hem al van tevoren vast. Pas sinds de komst van vrouwelijke wetenschappers worden oude, seksistische paradigma’s in de biologie langzaam afgebroken. Het toelaten van niet-witte perspectieven is de volgende horde. Hoe komen witte mannen toch zo geniaal, vragen witte mannen in de wetenschap zich af

What Was the TED Talk? - The Drift

What Was the TED Talk? - The Drift

Bill Gates wheels a hefty metal barrel out onto a stage. He carefully places it down and then faces the audience, which sits silent in a darkened theater.

Cultura Tres - The World and Its Lies [OFFICIAL VIDEO] 🇻🇪🇧🇷🇨🇴 2022

Dit is echt zo vet gaaf! In de '90, toen ik (tour-)manager van de Venezolese Metalatino band Laberinto was, was daar een hele community van Venezolanen omheen. O.a. de broers Alejandro en Juanma van de band Agresión.

Anyway. Laberinto hikte een paar jaar tegen een doorbraak aan maar kwam niet helemaal over het heuveltje. En steevast werden ze vergeleken met Sepultura. Wat ik wel snap maar ook een beetje ongenuanceerd vind.

Anyway 2. Alejandro kom ik sindsdien nog steeds vaak tegen. We houden namelijk (gek he?) van dezelfde muziek. Hij is een zeer verdienstelijke producer / engineer / componist.  Agresión werd op een gegeven moment omgedoopt in Cultura Tres en ook zij tourden er lustig op los maar kwamen net niet over het kantelpunt heen.

Ergens kreeg die samenwerking nieuwe inspiratie en toen besloot de bassist van Sepultura dat hij graag met hun nieuwe album mee wilde doen. DUSSSSS. Lang verhaal kort: er komt na jaren werk eindelijk weer een album aan. Hier de video van het eerste nummer, en ik zeg je: het staat al een week op repeat hier. Stuiter je even mee?