Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #252

Geluksstofjes. Ze zitten in grenzeloze gratis overvloed in zoveel dingen: de natuur en muziek, boeken, kunst in het algemeen. En in / op / met natuur en muziek kan je bewegen, nóg een bron van gratis dope en antidepressiva.

Dus. 5 natuurwaarden en hoe partijen daarop scoren.

Zo denken politieke partijen over de natuur - De Correspondent

Zo denken politieke partijen over de natuur - De Correspondent

Politieke partijen mogen dan verdeeld zijn over onderwijs en zorg, het basale belang ervan is iedereen duidelijk. Maar met de natuur is het een ander verhaal. Hoewel geen enkele politieke partij tégen natuur is, betekent dat woord voor hen totaal verschillende dingen. De ene partij vindt dat Nederland prachtige natuur heeft, de andere vindt dat we geen echte natuur hebben. De ene is bang dat windmolens in de Noordzee ten koste gaan van de natuur, de ander vindt diezelfde windmolens juist goed voor de natuur. De ene bedoelt met ‘meer groen’ het uitbreiden van natuurgebieden, de ander vindt een weiland ook groen. De een wil de koeien in de wei, de ander is juist trots op het dierenwelzijn in moderne stallen. De ene wil katten beschermen tegen dierenbeulen, de andere wil juist weidevogels beschermen tegen jagende katten. Waar moet je nu op stemmen als je van de natuur houdt? Om de kluwen van meningen te ontwarren, helpt het om voorbij de standpunten te kijken. Want daarachter ligt – naast wellicht een dosis politiek opportunisme, een manier van kijken naar de natuur. Waarom vinden partijen natuur eigenlijk belangrijk?

Dus. Vogeltjes kijken. Van het type 'baby'.

Zelfs als je even niet naar buiten mag of kan, kan je van de natuur genieten. De vogelbescherming heeft een hele trits webcams hangen in nestkasten. Te leuk!

Beleef de Lente | Vogelbescherming

Beleef de Lente | Vogelbescherming

Geniet mee met het liefdesleven van vogels in de lente. De publiekslievelingen ooievaar, steenuil en slechtvalk zijn ook dit jaar weer van de partij. Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt al jaren honderdduizenden trouwe kijkers.

Als je geen herenboer wil worden maar wel...

... de wereld wil redden? Vorige week deelde ik een stuk over herenboeren, erg aantrekkelijk maar het vraagt een actieve rol van deelnemers. Miranda wees me nog eens op Land van Ons, waar ik ook al een hele tijd bezig ben om slapend grootgrondbezitter te worden :-D. Da's een stukje minder arbeidsintensief maar zeker ook een manier om land te verduurzamen.

Land van Ons

Land van Ons

Samen werken aan herstel van landschap en biodiversiteit. Koop samen met ons landbouwgrond en word mede-eigenaar.

De onschatbare waarde van muziek...

En dans, beweging, boeken, kunst an sich, de blik van ouderen en artiesten. Heerlijk dit! En een mooi initiatief, dat Danspaleis. Leuk dat er nu een podcast is!

Het Danspaleis Marjan Berk te gast in eerste aflevering seizoen 2 Radio Danspaleis

Het Danspaleis Marjan Berk te gast in eerste aflevering seizoen 2 Radio Danspaleis

Radio Danspaleis, tankstation van levensvreugde! Dit is seizoen 2 van Radio Danspaleis, de podcast die in het leven werd geroepen door Het Danspaleis, om ouderen en iedereen die van swingen houdt troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Elke aflevering gaat Danspaleis-oprichter en ‘Platendraaier’ Suna Duijf in gesprek met ouderen en bekende artiesten uit hun tijd over hun persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat, in deze onzekere coronatijd.