Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #251

Niet zo gezellig maar wel vet belangrijk: online haat tegen vrouwen. Je weet niet wat je leest. En: ik zei al stem op een vrouw, maar stem ook op een van kleur als het even kan. Maar ook: waarom je schijt moet hebben aan wat anderen vinden (dus ook aan mij). En: boeren zoals het ooit bedoeld was. Heel tof. Als je nog puf hebt: een verband tussen quantumfysica en ons bewustzijn. En als laatste: deze week werd ik bij de strot gegrepen door de podcast Onland. Niet alleen door het verhaal zelf, ook door de meesterlijke storytelling.

De online haat dreigt vrouwen uit de politieke arena te verdrijven

De online haat dreigt vrouwen uit de politieke arena te verdrijven

Tien procent van alle tweets gericht aan vrouwelijke politici bevat haat of agressie, blijkt uit onderzoek samen met de Utrecht Data School. Vrouwen die de politieke arena betreden kunnen rekenen op online recensies over hun stem, lichaam, religie of huidskleur. Politieke partijen vrezen dat jonge vrouwen terugschrikken.

Hoe pakken we institutioneel racisme aan? Door in maart te stemmen op een kandidaat van kleur - De Correspondent

Hoe pakken we institutioneel racisme aan? Door in maart te stemmen op een kandidaat van kleur - De Correspondent

Hoe pakken we institutioneel racisme aan? Door in maart te stemmen op een kandidaat van kleur

MVO Nederland beoordeelt verkiezingsprogramma’s op 7 thema’s van nieuwe economie - Duurzaam Ondernemen

MVO Nederland beoordeelt verkiezingsprogramma’s op 7 thema’s van nieuwe economie - Duurzaam Ondernemen

MVO Nederland heeft de verkiezingsprogramma’s van alle dertien zittende partijen beoordeeld op de zeven thema’s van de nieuwe economie: nieuwe rijkdom, echte prijzen, transparante ketens, inclusief ondernemen, groene energie, biodiversiteit en circulaire economie. Met de analyse geeft MVO Nederland ondernemers en ondernemende mensen inzicht in hoezeer politieke partijen op de hand van hun belangen zijn. Uit de analyse blijkt een duidelijke tweedeling tussen conservatieve en progressieve partijen.

Why You Should Stop Caring What Other People Think (Taming the Mammoth) - Wait But Why

Why You Should Stop Caring What Other People Think (Taming the Mammoth) - Wait But Why

We all care way too much what other people think of us. Here's why.

Informatie – Herenboeren Nijmegen

Informatie – Herenboeren Nijmegen

Over de coöperatie Wij gaan een goed georganiseerde boerderij opzetten, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een ervaren boer zal verantwoordelijk zijn voor het werk op de boerderij. Benieuwd naar wat meer achtergrond? Lees dan de Herenboeren Nijmegen flyer. Voel je vrij om hem te delen. In Boxtel bestaat reeds een Herenboerderij die volop in bedrijf is. Bekijk het onderstaande filmpje. In minder dan 2 minuten krijg je een aardige indruk van de enorme variatie aan gewassen en dieren op de Herenboerderij in Boxtel; van hennen en hanen tot fruitteelt, tuinbouw, runderen en varkens. En dat alles op minder dan 20 hectare en voor niet minder dan (uiteindelijk) 500 mensen.

BBC - Earth - The strange link between the human mind and quantum physics

Nobody understands what consciousness is or how it works. Nobody understands quantum mechanics either. Could that be more than coincidence?

Onland

Onland

Onland, de podcastserie van regisseur en programmamaker Joost Engelberts begint als de 12-jarig Rinie Wielheesen op een koude en donkere winteravond wordt verkracht en vermoord. De moordenaar wordt niet gepakt. Deze beestachtige daad slaat diepe wonden in de kleine gemeenschap, sterker nog - zo menen velen- deze moord is het trauma van de Achterhoek. Rinie Wielheesen was het buurmeisje van Joost Engelberts. Hij reist terug naar zijn geboortegrond maar niet om de dader op te sporen. Onland is geen whosdunnit maar een whatsdunnit. In deze serie hoor je en voel je de impact van dit drama op een kleine buurtgemeenschap. ’t Onland is een onheilspellende luisterervaring in de Achterhoek, een verhaal dat als een onverharde landweg kronkelt door een ruimte en een tijd waarin vooral gezwegen en verzwegen werd.