Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #246

Getverdemme ik schreef vorige keer verliefd met een 't'. Ik dacht dat ik nooit d/t foutjes maakte haha. Nou ja. Een kloddertje rose helpt altijd. Dan... afscheid van Henk Blanken en een nieuwe ster aan het podcastfirmament met inspirerende gasten.

En... ik heb de omhelzingen waar ik vorige keer over schreef cadeau gekregen van een van jullie. You know who you are. Ze zijn prachtig!

Stukje kleurkunde en een kloddertje rose

Zeer vermakelijk, vond ik.

I Can't Show You How Pink This Pink Is

I Can't Show You How Pink This Pink Is

I can show a brighter pink. I can show a more saturated pink. But I can't show you this pink. Not quite. More about Stuart Semple and his pigments: https://w...

Henk, dankjewel

Potverdrie wat verdrietig dit. Henk heeft me met zijn artikelen over Parkinson en de manieren waarop je met een aangekondigde dood kan omgaan telkens zo diep geraakt. En dat doet hij met dit afscheidsartikel ook.

Ik stap op voordat ik te lang weg ben om nog te vertrekken - De Correspondent

Ik stap op voordat ik te lang weg ben om nog te vertrekken - De Correspondent


Door de oren van Anna Maria

Met Anna Maria heb ik een paar jaar opgetrokken als vaste columnist in haar programma op Radio Aalsmeer. Wij delen een passie voor radio. Ze vertaalde mij ooit ook in een metafoor van een multifunctioneel zakmes, ook dat was even lekker om de kijk op mezelf te kantelen. En nu heeft ze een podcast. Dat is alleen maar logisch. En fijn om bij 't wandelen op mijn koppie te hebben. De eerste twee afleveringen waren al bijzonder prettig, met toffe gasten. Smaakt naar meer. Keep it up @puur!

De Puur Podcast

De Puur Podcast

Over de Puur Podcast Kwaliteit is geen toeval! Wat maakt het verschil? De Puur podcast zorgt voor groei en inspiratie. Leer van supertalenten op het gebied van sport, kunst, ondernemerschap en nog veel meer. Wat zijn hun tactieken? Wat zijn hun routines, levenslessen. Waar vinden ze inspiratie en wat zijn hun geheime tips? Host van de show Anna-Maria Giannattasio gaat naar de kern. Puur en rauw. Succesvol en toch integer. Elke podcast is het eerlijke verhaal en geeft je energie om daarna het verschil te maken. Wachten op toeval duurt te lang.

Vorige week deelde ik de omhelzingen

En liet ik vallen dat ik ze misschien wel voor mezelf ging kopen. En toen kreeg ik ze prompt cadeau. Ze zijn nog mooier dan ik dacht. In een fijne stem vertelt Emke heel beeldend over telkens een andere omhelzing. Al mijn zintuigen gaan ervan aan staan. Toen ze begon te vertellen hoe iets rook zat ik ineens in een achtbaan van geur herinneringen. Zo krachtig!!! Zonder dat het een relatie had met haar verhaal rook ik ineens mijn oma's handen als ze in de keuken bezig was geweest, en de poederkwast van mijn andere oma. Ook de geur van het blad van mijn bureautje op de lagere school kwam voorbij, kennelijk legde ik daar wel eens mijn hoofd op als ik naar de juf luisterde die voorlas.

Ik gaf zelf dit pakket ook cadeau aan iemand die het nodig heeft. Maar je hoeft het niet eens nodig te hebben om ervan te genieten. Vandaar dus (volgens mij voor het eerst) deel ik deze link voor een tweede keer. Kudos!!

Emke Idema - Het Omhelzingspakket

Emke Idema - Het Omhelzingspakket

Ken je iemand die wel een knuffel kan gebruiken? Geef dan het Omhelzingspakket cadeau: negen dagen lang elke dag een aanraakverhaal, een intiem ritueel waarmee je even een arm om iemand heen slaat.