Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #245

Zo! Uh oh ik was jullie een heel klein beetje vergeten. En dat is een goed teken, dan ben ik er dus in geslaagd mijn zinnen te verzetten. Maar hier dan. Eerst iets over 'veilige messenger apps', dan hebben we dat uit de weg.

Een ongelooflijk leuk gedichtje dat laatst op de radio voorgelezen werd.

Inspirerende vragen om eens voor te gaan zitten.

De vos, de kolibri, mooie letters en een HELE DIKKE KNUFFEL. Bijna echt.

Met z'n allen van Whatsapp af

Eens in de zoveel tijd plopt het op. Mensen die vanwege privacy of veiligheid stoppen met Whatsapp. Snap ik. Wil ik ook. Hou wel in je achterhoofd dat:

  • De regels in de EU strenger zijn dan elders, en veel van de alarmbellen hier iets minder hard hoeven te rinkelen,
  • Whatsapp van Facebook is, net als Instagram. En als je daar op blijft dan kan je net zo goed ook op Whatsapp blijven
  • Je beter sowieso geen gevoelige zaken via je mobiel kan delen met anderen want mobiel en anderen.
  • Je ook even moet checken of je cloud backups van je chats wel versleuteld zijn
  • En ik nog vanalles vergeet over veiligheid en privacy,
  • En er ook nog zoiets is als menselijk gedrag

Dat gezegd hebbende blijf ik ook dromen van een wereld waarin Big Tech een stuk minder machtig is, maar ik het wel kan blijven gebruiken om in contact te blijven met mijn wereldwijde netwerk van vooral Metalheads.

DUS als jij ook wil overstappen en je hebt een momentje om erin te duiken dan kan je deze thread lezen:

A Thread from @olabini: "I posted about the Signal messaging application versus Telegram a while ago, and I received a lot of answers [...]"

A Thread from @olabini: "I posted about the Signal messaging application versus Telegram a while ago, and I received a lot of answers [...]"

I posted about the Signal messaging application versus Telegram a while ago, and I received a lot of answers about different applications as alternatives. So I'd like to write a thread giving an overview about my perspective on the security of different applications. 1/53

Deze vind ik echt in alle opzichten zo leuk !

LIEDJE (gedicht) - Judith Herzberg - Nederland - Poetry International

LIEDJE (gedicht) - Judith Herzberg - Nederland - Poetry International

Het duurt altijd langer dan je denkt, ook als je denkt het zal wel langer duren dan ik denk dan duurt het toch nog langer dan je denkt. Het is altijd veel duurder dan je …

Blah blah blah

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een cliché omdat het waard is. Maar in de juiste combinatie met de juiste woorden is beeld nóg veel krachtiger. Ik lees Blah blah blah en kwam daar een metafoor tegen (jaja, beeldspraak) waar ik meteen verlieft op was. Die van de vos en de kolibri.

Are You a Fox or a Hummingbird? The Power of Visualization

Are You a Fox or a Hummingbird? The Power of Visualization

A 'fox' and a 'hummingbird' have very different problem-solving styles, but every good team needs both, says Dan Raom with Isaac Lidsky.

En als je dan toch taal gebruikt...

Gebruik dan mooie letters. "Handlettering" is een beetje een hype tegenwoordig. De laatste tijd klieder ik weer meer, en zoek ik wel eens wat op het internet... en toen kwam ik in zo'n rabbit hole van handletters terecht. Die ik eigenlijk stuk voor stuk te zoetsappig vind. Wat dan wel weer uitnodigt tot het schrijven van hele grove teksten met allemaal bloemetjes eromheen... maar ook dat is al gedaan. Ik heb één tattoo met tekst, en weet nog dat ik me toen al rotzocht naar vuige letters. Nou ja anyway. Comic book lettering blijkt dus een ding te zijn. En Todd Klein een guru. Heerlijk.

Home page of Todd Klein, award winning comic book letterer

Home page of Todd Klein, award winning comic book letterer

I'm best known in comics as a letterer, which I've been doing since 1977, working with writers like Neil Gaiman, Alan Moore, Bill Willingham and many others, and collaborating with a host of artists. I also design logos, covers and interior pages for comics, and have credits as a comics writer as well. In 2004 I co-authored THE DC COMICS GUIDE TO COLORING AND LETTERING COMICS, more about that in the HOW TO section. Click the word balloons to explore things I'm involved in.

Wat is daarop uw antwoord?

Tim Ferris schrijft wel eens iets inspirerends. En hij interviewt wel eens mensen die ik gaaf vind. En dan stelt hij vragen waardoor ik de podcast moet pauzeren omdat ik dat zelf ook supervette vragen vind om over na te denken. In Tribe of Mentors heeft ie die verzameld, en in deze eerste sample chapter beantwoordt hij ze ook zelf. De moeite waard om voor jezelf eens te beantwoorden en misschien eens te stellen aan mensen waar je om geeft of die je bewondert (of allebei).

En trouwens: heb JIJ al een mentor? Ikke wel. Ik heb toen ik in 2005 (januari, ja OOMPH is nu 16!) opnieuw ging ondernemen een Eminence Grise geadopteerd uit de vriendenkring van mijn vader. Een slimme ondernemer met gevoel voor humor en het vermogen om zeeeeeer kritische vragen te stellen. En met een reusachtig netwerk. Vooral die spiegel en de fijne gesprekken zijn van onschatbare waarde gebleken. Mogelijk is het nu weer tijd voor mij voor een nieuwe mentor... ga ik eens over nadenken. Maar de bottom line is: ik adviseer je iemand te zoeken waar je je aan kan spiegelen en die je kan modelleren. En maak het officieel, benoem dat je diegene als mentor wil en geef aan wat je van ze verwacht en hoe vaak en in welke vorm je contact zou willen. Nogmaals: goud waard.

TRIBE OF MENTORS — Sample Chapter and a Taste of Things to Come – The Blog of Author Tim Ferriss

TRIBE OF MENTORS — Sample Chapter and a Taste of Things to Come – The Blog of Author Tim Ferriss

The sample chapter is below, but first, to answer a common question... Some people have asked how the new Tribe of Mentors (subtitle: Short Life Advice from the Best in the World) is different from my last book, Tools of Titans. They're different in content but similar in format.

En een hele dikke knuffel. Of negen.

Dit is echt zo prachtig, ik denk erover om het aan mezelf cadeau te doen.

Emke Idema - Het Omhelzingspakket

Emke Idema - Het Omhelzingspakket

Ken je iemand die wel een knuffel kan gebruiken? Geef dan het Omhelzingspakket cadeau: negen dagen lang elke dag een aanraakverhaal, een intiem ritueel waarmee je even een arm om iemand heen slaat.