Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #133

Een zwarte man in de KKK? De helende werking van horror... ook voor kinderen. Waarom is muziek zo wonderschoon? Een week gratis kennismaken met de Stoicijnen. En we gaan stoppen met het gefuck met de klok!

Een zwarte man in de KKK

In deze podcast Detective Ron Stallworth himself aan het woord over zijn tijd als undercover lid van de KKK. Fascinerend, wonderlijker dan fictie, grappig en inspirerend. In het nieuws omdat de nieuwste film van Spike Lee over dit verhaal gaat.

Snap #809 - The Real Black Klansman — Snap Judgment — Overcast

Snap #809 - The Real Black Klansman — Snap Judgment — Overcast

Featuring a new story from the “Real Black Klansman” Detective Ron Stallworth. On the next Snap…we’re going face to face with “The Klan.” Includes a bonus Snap Classic story from boogie-woogie pianist Daryl Davis, author of “Klan-Destine Relationships.”

BlacKkKlansman review – Spike Lee's clanging rebuke to the New Trump Order | Film | The Guardian

Lee’s satirical 70s comedy – about a black police officer who infiltrates the Ku Klux Klan – is broad and unsubtle, but hits its targets effectively

De helende werking van horror

Ik ben nogal dol op horror. Gek genoeg heeft het op mij een kalmerend effect. Dat was vroeger wel anders. Ik durfde eigenlijk in het geheel niet de bioscoop in. Ben wel eens huilend weggelopen bij Bambi om bibberend bij de meneer van de popcorn in een hoekje te kruipen. Geen idee waar en wanneer de omslag plaats vond. Doet er niet toe. Een fijn artikel over de helende werking van horror, vooral voor kinderen.

Horror is Good For You (and Even Better for Your Kids) | Tor.com

Horror is Good For You (and Even Better for Your Kids)  |  Tor.com

the most important and primary element of fear—not to pretend that it doesn’t exist, or whether it should or not, but to meet it, to hug it, and to let it go so we may be better prepared for whatever else comes next.

Waar komt het plezier van muziek vandaan?

Dat weten we niet. En dat is misschien de clou. Muziek is zo'n wonderlijk ding. Ik heb 24 / 7 een interne jukebox aan staan. Voor de Ally McBeal kijkers onder u: zoals in Ally's hoofd. Inclusief dat de naald af en toe van de plaat af loopt. En ja, ook 'snachts. Met muziek kan ik mijn gemoedstoestand vrijwel geheel naar mijn hand zetten. Ik masseer van binnenuit mijn emoties. Ik wek er een mentale staat van zijn mee op die ik nodig heb, bijvoorbeeld om met heel veel focus aan iets te werken, of om de puf op te brengen om te gaan schoonmaken. Ik maak mezelf aan het lachen, huilen, schreeuwen. Sus mezelf in slaap of schop mezelf uit bed.

Maakt ook eigenlijk niet uit hoe het komt dat het zo werkt... maar het blijft een leuk artikel om te lezen.

It’s hard to know why music gives pleasure: is that the point? | Aeon Essays

It’s hard to know why music gives pleasure: is that the point? | Aeon Essays

We know music is pleasurable, the question is why? Many answers have been proposed: perhaps none are quite right

Joehoe, hier word ik blij van.

Dat gefuck met mijn circadiaanse ritme begon ik steeds heftiger te voelen. Ik klaag er al jaren over. En toen kwam de Europese consultatie en heb ik jullie gevraagd je voorkeuren door te geven. En hop... hij wordt afgeschaft. Advies is om zomertijd blijvend te maken omdat de meeste mensen daar een voorkeur voor hadden. Langer licht in de avond in plaats van in de ochtend. Mij maakt het niet zo heel veel uit. Als we maar van het schuiven af komen. Ik ben dus happy.

Europese Commissie wil af van wintertijd - NRC

Europese Commissie wil af van wintertijd - NRC

Een meerderheid van de Europeanen zou voor afschaffing van de zomer- en wintertijd zijn. De Europese Commissie gaat binnenkort een voorstel indienen om te…

Stoic week: kennismaken met Stoicijnse levenskunst

Vanaf 1 oktober

Stoic Week 2018 | Learn Modern Stoicism

Stoic Week 2018 | Learn Modern Stoicism

What is a happy life? It is peacefulness and lasting tranquillity, the sources of which are a great spirit and a steady determination to hold fast to good decisions. How does one arrive at these things? By recognizing the truth in all its completeness, by maintaining order, moderation and appropriateness in one’s actions, by having a will which is always well-intentioned and generous, focused on reason and never deviating from it, as lovable as it is admirable. Seneca, Letters, 92.3