Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #134

Het 'uploadfilter' komt er toch aan. Antigif tegen de hokjesmens. De mooiste zomergasten van dit jaar terugluisteren.

OK doei.

Op de foto met je Metallica t-shirt?

Blijft misschien in de toekomst wel hangen in een uploadfilter. Je hoort weinig mensen over deze wet, misschien gelooft niemand dat dit er ooit doorheen kon komen... maar het EP stemde deze week dus wel voor!

EU copyright reform: the facts - Open Policy & Advocacy

Ahead of the crucial EU copyright vote on 12 Sept., we set the facts straight and explain exactly what the new rules will mean for the internet in Europe.

Zet je denkraam open en ventileer die binnenkamer!

Weet dat je te weinig weet – zo bestrijd je je innerlijke hokjesmens - De Correspondent

Weet dat je te weinig weet – zo bestrijd je je innerlijke hokjesmens - De Correspondent

Van mening verschillen over netelige onderwerpen is niet eenvoudig, voor je het weet wil je je tegenstander liever over tafel trekken dan overtuigen. Dat kan anders. Ik schreef een handleiding om hokjesdenken te bestrijden en om weer een goede discussie te kunnen voeren.

De mooiste zomergasten

Dit jaar was ik als televieloze eindelijk weer aan boord met het volgen van zomergasten. Maar dan als podcast. Ik genoot van de herhaling met Eberhard van der Laan, was blij verrast door de uitzending met Louis van Gaal, kreeg een stijve nek van het ja-knikken bij Marleen Stikker. Ik sloeg Erik Wiebes over en wacht nog steeds op iemand die me ervan overtuigt dat ik die alsnog moet kijken.

Maar het meest werd ik geraakt door Esther Perel. Wat een prachtvrouw. Haar genuanceerde kijk op gender en op relaties, haar verwondering over gedrag van mensen en dynamiek tussen mensen, de fragmenten die ze eruit pikt en de redenen waarom... Smullen. Hieronder dus de site waar je alle zomergasten kan terugluisteren, de TED talk van Esther Perel als je weinig tijd hebt, en een 'spel' dat Esther in deze uitzending noemde.

VPRO Zomergasten - NPO Radio 1

VPRO Zomergasten - NPO Radio 1

VPRO Zomergasten voor op je koptelefoon. Lukt het je niet om een hele avond voor de tv te zitten? Of wil je delen uit het gesprek nog eens rustig...

Rethinking infidelity ... a talk for anyone who has ever loved | Esther Perel - YouTube

Rethinking infidelity ... a talk for anyone who has ever loved | Esther Perel - YouTube

Infidelity is the ultimate betrayal. But does it have to be? Relationship therapist Esther Perel examines why people cheat, and unpacks why affairs are so tr...

The { } And

The {   } And

Uit Esther Perel's zomergasten. Een 'spel' met vragen die partners (of mensen met een andere relatie met elkaar, er zijn meerdere versies) eerlijk moeten beantwoorden. Spannend!

Goed worden in feestjes

Zo wat kan ik tegen feestjes op zien. En dat terwijl ik best een sociaal dier ben en me kan laven aan een groep leuke mensen. Meestal zeg ik dat ik niet kom, mensen zijn altijd blijer wanneer een "nee" op het laatst verandert in een "ja" dan omgekeerd.

De beste tips? Ga alleen. En ook geruststellend: je kan best stiekem verdwijnen en na afloop de gastgever bedanken. Scheelt weer een ongemakkelijk moment.

Be Better at Parties - Smarter living Guides - The New York Times

Be Better at Parties - Smarter living Guides - The New York Times

ARRIVE ON TIME, AND GO ALONE (IF YOU DARE) There’s the sense that we should arrive fashionably late and with a posse of friends, but in fact, the very best time to get there is right when the party starts — before everyone is ensconced in conversations and you find yourself in the position of having to work your way into established groups. If you can bear it, go solo, and watch the other guests make a beeline toward you. “The person who walks in alone, that’s the most approachable person,” Ms. Fine said.