Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #111

We gaan weer de straat op! Gratis luisteren! En ik ben weer volop co-creaties aan het faciliteren dus hier drie artikelen die daar slimme dingen over zeggen. Een mooi portret van een vrouw die dicht bij de dood durfde te zijn. Een docu over de passie voor tattoos en het periodieke systeem in begrijpelijke plaatjes.

Gratis luisteren! Doe mee of kom een praatje maken.

Nijmegen Luistert – Luisteren en dialogen in Nijmegen e.o.

Nijmegen Luistert – Luisteren en dialogen in Nijmegen e.o.

11 april 2018: International Free Listening dag! Wij gaan weer de straat op. Ga je mee? We verzamelen op de Joris Ivensplein om 12.00u en daarna gaan we rustig de stad in. Meedoen is simpel: je maakt een bordje en daarop schrijf je dat je gratis luistert. Je komt 11 april om 12 uur naar het Joris Ivensplein. We gaan de stad in en houden onze bordjes omhoog. Je voelt je een tijdje voor joker staan maar dan komt er iemand naar je toe. Je laat je bordje zakken en bent een en al luisterend oor. Als je wilt kan je bij ons Facebook event aangeven dat je meedoet, maar dat hoeft niet. Het is de moeite waard om even de introductievideo op de site van Urban Confessionals (de aanstichters van dit fenomeen) te bekijken.

Samen écht iets tot stand brengen in een meeting!

Het mooiste wat er is: in een groep mensen de creatieve energie aanwakkeren zodat zij gave oplossingen ontwerpen voor actuele uitdagingen. Als ik ze dan zo aan het werk zie, schrijven, tekenen, schuiven met kaartjes, stiften, stickers... rode wangetjes, druk gebarend... ik word er zo blij van. Er valt best iets zinnigs te zeggen over wat er bij zulke processen wel en niet werkt. Bijvoorbeeld over hoe het geheugen werkt, en over hoe tekenen helpt bij het onderzoeken en oplossen van een probleem, en over hoe funest group think is en wat je eraan kan doen.

Meeting Design · An A List Apart Article

Meeting Design · An A List Apart Article

Neuroscience has identified four theoretical stages of memory, which include sensory, working, intermediate, and long-term. Understanding working memory and intermediate memory is relevant to meetings, because these stages represent the most potential to turn thought into action.

Sketch Things Better with the 7 Ways of Seeing – Kate Rutter – Medium

Sketch Things Better with the 7 Ways of Seeing – Kate Rutter – Medium

So…how do you bring ideas and words to life? Short answer: Make pictures. Using visuals to illustrate, inn0vate and inspire is a key communication technique. The great news is that you don’t need a lot of skill to draw pictures. You simply need to develop a solid visual vocabulary.

Hoe deze basketbalbaas de vergadering op je werk kan verbeteren

Hoe deze basketbalbaas de vergadering op je werk kan verbeteren

Groupthink - zelfs voor de best and the brightest een gevaar Groupthink is het fenomeen waarin groepen mensen - zelfs groepen heel slimme mensen - slechte beslissingen nemen omdat die groepen eenzijdig zijn samengesteld.

Een vrouw die dicht bij de dood durfde te zijn.

Van anderen, welteverstaan. Je kent de 'five stages of grief' vast wel. Deze dame durfde met heel haar wezen (hart, ziel, hoofd) onderzoek te doen. Schopte wat heilige huisjes omver. Maakte onbedoeld nieuwe heilige huisjes. Liep niet weg van verdriet, rouw en sterven. En toen ze zelf aan de beurt was, bleek ze ook maar gewoon een mens te zijn. Mooi portret van een bijzondere vrouw.

Death's Best Friend | by Jessica Weisberg | NYR Daily | The New York Review of Books

Death's Best Friend | by Jessica Weisberg | NYR Daily | The New York Review of Books

“Knowledge helps, but knowledge alone is not going to help anybody,” she recalled telling him. “If you do not use your head and your heart and your soul, you are not going to help a single human being.”

Passie voor tattoos

Ik heb er vijf. De eerste dateert uit '97, denk ik. Door een thuisprikker met oostindische inkt op een zolderkamertje bij vrienden. Heel onverstandig. En ik ben nog lang niet klaar. Zakelijk bedek ik ze omdat ik mezelf dienstbaar wil maken aan het groepsproces, en de plaatjes zouden teveel kunnen afleiden. In sommige groepen is dat na een tijdje niet meer nodig.

Doet het pijn? Ja natuurlijk, soms meer, soms minder.

Het is voor altijd he? Yep. Ik ben straks de leukste bejaarde om onder de douche te zetten.

LIJFSPREUK 2015 regie Leon Verdonschot/ produktie Hans Heijnen on Vimeo

LIJFSPREUK 2015 regie Leon Verdonschot/ produktie Hans Heijnen on Vimeo

Documentaire van Leon Verdonschot voor BNN over de passie voor tattoos

Het periodieke systeem met snapbare plaatjes

Oliver Sacks benoemde zijn leeftijd met het element van het periodieke systeem met het corresponderende getal. Dat betekent dat ik nu zilver ben. Die elementen zeiden me nooit zoveel. Maar in deze infographic staat erbij wat ze doen / zijn / betekenen. En dan gaat het ineens leven. Dit jaar zijn dit dus mijn superpowers: sterk, glimmend, vormbaar, flexibel en ik kan zowel warmte als electriciteit geleiden. :-)

Interactive Periodic Table of the Elements, in Pictures and Words

Interactive Periodic Table of the Elements, in Pictures and Words

Interactive Periodic Table of the Elements, in Pictures and Words