Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #112

Gluren bij gekke huisjes. Foundation verfilmd! Een mooi gedicht. Onderscheid tussen filterbubble en echokamer. Ik daag Shell voor de rechter, jij ook? En ik blogde, ik hield het niet meer.

Gekke huisjes kijken

Unusual Homes Around the World - The Atlantic

Unusual Homes Around the World - The Atlantic

Images of where people live—from cave dwellings and tree houses to soccer-ball-shaped shelters, toilet-shaped homes, and portable domiciles.

Sci-fi klassieker Foundation als serie?

Onverstoorbaar lag ik op mijn buik in het streepje zonlicht op het gemêleerde wollen krulletjestapijt in mijn tienerkamer. Uren achtereen gegrepen door de politiek / sociologische sci fi van Asimov. Laatst probeerde ik ze te herlezen maar ik kwam er niet doorheen. Er is iets gebeurd met mijn spanningsboog. Tijd voor een serie dus. En ik word kennelijk op mijn wenken bediend. Word ik heel gelukkig van.

Apple is making a show based on Isaac Asimov’s ‘Foundation’ books – TechCrunch

Apple is making a show based on Isaac Asimov’s ‘Foundation’ books – TechCrunch

The Foundation stories depict the fall of a massive galactic empire, and the efforts of a small group of scientists to preserve knowledge and restore civilization.

Een voor mij nieuw inzicht,

dit onderscheid tussen filterbubble en echokamer. Interessante longread die die echokamer vergelijkt met een sekte, net zo lastig om uit te ontsnappen. Terwijl een filterbubble makkelijk door te prikken is. Ik kauw er nog even op.

Why it’s as hard to escape an echo chamber as it is to flee a cult | Aeon Essays

Why it’s as hard to escape an echo chamber as it is to flee a cult | Aeon Essays

Luckily, though, epistemic bubbles are easily shattered. We can pop an epistemic bubble simply by exposing its members to the information and arguments that they’ve missed. But echo chambers are a far more pernicious and robust phenomenon.

Gaaf en spannend: klimaatzaak tegen Shell

We dagen Shell voor de rechter. Ze wisten al decennia hoeveel schade hun product aanricht en kwamen niet tot actie terwijl ze wel een verantwoordelijkheid hadden. Ik vind het gaaf en spannend dat dit nu gebeurt! Dus ik heb me via Milieudefensie aangesloten als mede eiser in deze klimaatzaak. Kan jij ook doen. Zo laat je zien dat ze ook namens jou optreden. Ik denk dat massale rugdekking veel uit kan maken.

In 3 minuten: zo zit het met de klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell

In 3 minuten: zo zit het met de klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell

In 3 minuten: zo zit het met de klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell

Gewoon mooi. Vrouw. Gedicht. Stem.

Still I Rise by Maya Angelou - YouTube

Still I Rise by Maya Angelou - YouTube

Ik hield het niet meer. Blogde over #deletefacebook

Ja, er valt nog veel meer over te zeggen. Maar eerst even kort en ongenuanceerd.

It’s all a joke | Sanne Roemen

It’s all a joke | Sanne Roemen

“wacht even, niet meteen op OK klikken”