Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #110

Een gefragmenteerde week. Waarin ik van hot naar haar vloog om Luistervinken op te leiden of kwartier te helpen maken voor een netwerk rond circulair bouwen. Tussendoor mijn feeds bij las en vooral veel moest zuchten van het zoeken naar de pareltjes. Maar ik heb er toch een paar gevonden. Kijk met me mee.

Helden: doortastende Nik en creatieve Robbie.

Van ‘zwakbegaafd’ naar rolmodel: zo ziet volharding eruit

Van ‘zwakbegaafd’ naar rolmodel: zo ziet volharding eruit

Nooit zou hij zelfstandig kunnen wonen, kreeg Nik van Hoogstraten als 9-jarige te horen. Hij knokte met succes om het tegendeel te bewijzen. Nu vecht hij opnieuw, om betaald werk te krijgen. Mijn laatste portret in de serie Alledaagse helden.

BBC - Future - The teen who built a prosthetic arm for his dad

BBC - Future - The teen who built a prosthetic arm for his dad

“You design one thing and can email it to someone else… and you’re helping people all over,” Robbie says. “That’s the power of engineering.”

Laat het maar aan de jonkies over :-D

Young gorillas have learnt to dismantle poachers' traps in the wild

Young gorillas have learnt to dismantle poachers' traps in the wild

Days after a poacher's trap killed a young mountain gorilla in Rwanda's Volcanoes National Park in 2012, researchers spotted something remarkable: two four-year old gorillas working together to dismantle similar snares in the area.

Met science fiction de gedroomde toekomst maken

How science fiction feeds the fuel solutions of the future | Aeon Essays

How science fiction feeds the fuel solutions of the future | Aeon Essays

As the cyberpunk writer William Gibson put it in the 1990s: ‘The future is already here – it’s just not very evenly distributed.’ Gibson’s comment matters because it underlines the ways in which the ingredients from which futures are made are always, already, parts of our present and our past.

Ook dit kan met muziek.

With Musical Cryptography, Composers Can Hide Messages in Their Melodies - Atlas Obscura

With Musical Cryptography, Composers Can Hide Messages in Their Melodies - Atlas Obscura

WHAT IF YOU WANT TO create your own composition with a hidden message or a shout-out to a friend? It’s possible. Code has developed a site called Solfa Cipher that turns text into singable melodies. Rather than use 26 different pitches for each letter of the alphabet, “Solfa Cipher maps letters onto only seven notes of a musical scale (Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Ti) combined with unique durations,” says Code. The site also includes a decoding grid and tool.

Jetske vertelt, ik slik een traantje weg.

Blog: Na jarenlang zwijgen sprak ik op tv over mijn alzheimer-gen - Psychologie Magazine

Blog: Na jarenlang zwijgen sprak ik op tv over mijn alzheimer-gen - Psychologie Magazine

Ik nam een weloverwogen besluit om het zo te vertellen. Mijn angst voor de gevolgen bleek niet geheel ongegrond. Maar wat voel ik me gesterkt en gedragen door zo veel liefde om me heen, van familie, vrienden en onbekenden, uit alle hoeken en gaten, van hier tot de Verenigde Staten. Wat de toekomst ook mag brengen, daar ben ik oneindig dankbaar voor.

Thema uitzending over Facebook :-)

Uur van Puur (26 maart) | Radio Aalsmeer

Uur van Puur (26 maart) | Radio Aalsmeer

Uur van Puur op Radio Aalsmeer. Thema: wat is er nou helemaal aan de hand met facebook. Heldere explainer van Esther Gons. Mijn tweewekelijkse radiocolumn zit deze keer helemaal aan het eind.