Sanne Roemen - Door mijn filters #82
Eerst maak ik me weer even kwaad: het zieke zorgsysteem in NL waar heldenorganisatie Buurtzorg mee te kampen heeft. De kurk waar de 3% klimaatwetenschapsontkenners op zich aan vastklampen heeft geen drijfvermogen. De afwezigheid van valide businessmodellen in het sociale domein.
En dan is er hoop. Een concreet doenbaar stappenplan om je organisatie te vergroenen. Met ook aanknopingspunten voor zzp-ers. Een papegaai die intelligenter is dan de gemiddelde Amerikaanse president (sinds kort is dat niet zo moeilijk, maar Alex is van vóór Trump).
Tot slot kunnen we nog even lachen. Om een zeer sterke en vriendelijke antifascisitsche actie in Duitsland en om nutteloze spullen.
Reacties welkom. Delen = liev.
Zorgvisie - Waarom bestraffen we het succes van Buurtzorg?
Zo bezien is een klant ‘in zorg nemen’ een groot risico voor aanbieders van wijkverpleegkunde. Je weet namelijk nooit zeker of de verzekeraar het geleverde werk wel gaat vergoeden. Wellicht kom je al weer boven het budgetplafond uit? Het is niet te voorspellen hoe hoog of hoe laag dat plafond ieder jaar bij de verschillende verzekeraars wordt vastgesteld. Je kunt dus maar beter aan de veilige kant gaan zitten en weinig klanten aannemen. Dan helpt het als je bekend staat als een niet zo’n goede zorgorganisatie. Er komen dan immers minder klanten naar je toe en dan hoef je ook minder mensen af te wijzen. Dat is een veel slimmere bedrijfsvoering dan zo maar in het wilde weg goede zorg te leveren, zoals Buurtzorg doet.
The 3% of scientific papers that deny climate change are all flawed — Quartz
“There is no cohesive, consistent alternative theory to human-caused global warming,” he writes. “Some blame global warming on the sun, others on orbital cycles of other planets, others on ocean cycles, and so on. There is a 97% expert consensus on a cohesive theory that’s overwhelmingly supported by the scientific evidence, but the 2–3% of papers that reject that consensus are all over the map, even contradicting each other.”
Panic Button: Lessons for the Tech for Good sector | The Engine Room
If there is one theme of the last few years, it’s that there is still no functioning revenue model for funding sustainable and scalable technology in the social sector.
Met dit stappenplan kun je je organisatie duurzamer maken
Hoe ga je te werk als je je organisatie duurzaam wil maken? Waar begin je en wat komt er allemaal bij kijken? Dit stappenplan helpt je op weg. We zijn het bij De Correspondent zelf ook aan het uitvoeren.
Deze papegaai zet je hele wereldbeeld op z’n kop
‘Soms kan één individu de wereld veranderen. Zelfs al is het een papegaai,’ aldus primatoloog Frans de Waal. Alex de grijze roodstaartpapegaai praatte, telde, verzon nieuwe woorden en commandeerde mensen graag alle kanten uit. Maak kennis met deze wijlen vogelgrootheid.
Duitse satirici kapen besloten Facebook groepen extreemrechtse AfD
Maar liefst 11 maanden is Die Partei bezig geweest. Door mee te praten met de extreemrechtse aanhangers wisten ze het vertrouwen van de beheerders van de groepen te winnen, waarna ze uiteindelijk medebeheerder werden gemaakt. Vervolgens verwijderden ze de eigenlijke beheerders uit de groepen.
The Uncomfortable - a collection of deliberately inconvenient objects
The Uncomfortable is a collection of deliberately inconvenient everyday objects by Athens-based architect Katerina Kamprani