Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #321

Kort deze keer want ik ben aan het werk op de Dutch Design Week. Voor de gasten van RWS probeer ik met een heel team de krenten uit de pap te vissen en van context te voorzien. Da's nog niet zo makkelijk want er is VEEL. Maar goed. Ik verveel me dus niet. Hieronder dan toch jullie vaste zondagse rustpuntje. Vergeef me als ik volgende week een keer oversla... dan lig ik waarschijnlijk even uit te rusten.

Rusten is verzet

Weet je nog, de jager in de hangmat, de kluizenaarsweek? Rust, inspiratie, thuiskomen bij mezelf. Jaren geleden schreef ik er een hele serie blogposts over. En ik denk dat ik al een paar jaar geleden uit mijn hangmat gekieperd ben en het nu pas door heb door de podcast van Glennon Doyle met de Dutjes Dominee Tricia Hersey. Doe er je voordeel me.

The Nap Ministry | Rest is Resistance

The Nap Ministry | Rest is Resistance

We are the originators of the ‘rest as resistance’ and ‘rest as reparations’ frameworks, and create sacred spaces where the liberatory, restorative, and disruptive power of rest can take hold.

We Can Do Hard Things

We Can Do Hard Things

De podcast.

Cultuurbarabaren helpen radio Mangiare om zeep!

Mangiare! (NPO Radio 1) op punt van verdwijnen; Possel: ‘de zendermanager houdt niet van ons programma’ / Villamedia

Mangiare! (NPO Radio 1) op punt van verdwijnen; Possel: ‘de zendermanager houdt niet van ons programma’ / Villamedia

Tot verbazing en verbijstering van presentator Petra Possel, haar redactie én luisteraars stopt het culinair radioprogramma 'Mangiare!' (NTR) aan het einde van het jaar. Possel is verbaasd, maar toont zich strijdlustig.

Maar er is een petitie

Red het radioprogramma Mangiare! - Petitie24.nl

Red het radioprogramma Mangiare! - Petitie24.nl

Teken maar eventjes.

Wil je me helpen oefenen?

Je kan rusten bij wijze van verzet. Je kan doorbuffelen onder onmenselijke omstandigheden tot je een burn-out hebt. En je kan je kwaad maken over het feit dat er, als je het allemaal niet meer trekt, iets mis moet zijn met jou in plaats van met het systeem / de maatschappij.

Je kan ook op zoek gaan naar wat jou ten diepste drijft, om dat te gebruiken als kompas bij de keuze waar je je tijd en energie in steekt. Je kan oefenen met in je lijf en in het hier en nu zijn, en in het dealen met de hindernissen die het leven op je pad gooit waar je niks aan kan doen. Vet moeilijk. Zoals ik vorige keer al zei ben ik met een opleiding begonnen tot ACT therapeut. Hij duurt drie jaar en ik ben nét begonnen. Ik herhaal hier mijn oproep waar al een paar hele leuke proefpersonen op kwamen. Want ik moet en wil veel oefenen. We krijgen losse oefeningen mee die we kunnen uitproberen. Bijvoorbeeld opdrachten voor als je met een vraag of uitdaging rondloopt. Of als je op zoek wil naar de kernwaarden die jou richting geven. Of oefeningen om los te komen van vastzittende gedachten. Of werkvormen voor een negatief zelfbeeld. Zie jij het zitten om mijn proefpersoon te zijn? Het kan bij mij in Nijmegen maar ook online via Zoom. En je kan (gratis!) terecht voor losse vragen waar we een of twee keer aan werken. Langere trajecten zijn ook mogelijk tegen gereduceerd tarief. Reageer op deze mail als je dit wat lijkt.

I’m a psychologist – and I believe we’ve been told devastating lies about mental health | Mental health | The Guardian

If a plant were wilting we wouldn’t diagnose it with “wilting-plant-syndrome” – we would change its conditions. Yet when humans are suffering under unliveable conditions, we’re told something is wrong with us, and expected to keep pushing through. To keep working and producing, without acknowledging our hurt.