Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #289

Een kerstcadeautip. Terug- en vooruitkijken met het jaarkompas. Wat factcheckdingen. En nog een Disney filmpjes compilatie.

Even een stukje verwachtingsmanagement naar jullie toe ;-) Ik ga vakantie vieren / onder een steen / met winterslaap / heel veel zuipen en vreten en lachen en liedjes luisteren en kletsen.

De eerstvolgende filters mogen jullie op 23 januari van mij verwachten. Dus doei en dank voor jullie aandacht en soms ontzettend lieve en leuke reacties op mijn filters.

Kerstcadeau aan moeder aarde.

Misschien probeer jij net als ik duurzaam te leven. En vind je dat hier en daar ook nog steeds soms vet moeilijk. Dan kan je bomen planten om te compenseren. Kies dan wel heel zorgvuldig je project uit. Maar je kan ook emissierechten uit de markt halen. Ze waren even 'uitverkocht' maar Wise heeft weer een voorraadje dus sla je slag!

Stook mee in de CO2-handel - word een Carbonkiller

Elk jaar...

Oud en nieuw is terug- en vooruit kijken. Ik vind het heerlijk om het jaar de revue te laten passeren, als een soort toverbal nog even het zoet en zuur te bezien en er soms conclusies uit te trekken. Eind oktober begint dat bij mij al, want dat is 'mijn' oud en nieuw. Maar het schrijven voor Henk Jan Winkeldermaat's Mijn Moment vormt ook een tijd van aandachtige reflectie. En met het jaarkompas breng ik dat dan allemaal samen en maak ik vooral het bruggetje naar het nieuwe jaar. Gratis boekje, downloaden en printen, invullen. Alleen of samen.

YearCompass | Het werkboek dat je helpt je jaar af te sluiten en het volgende te plannen.

YearCompass | Het werkboek dat je helpt je jaar af te sluiten en het volgende te plannen.

YearCompass is een boekwerk dat je helpt je jaar af te sluiten en het volgende te plannen.

Nog een TikTok heldin

Vorige week deelde ik Abby Richard's complottheorieenoverzicht. Vandaag is Dr Tracy Ruscietti aan de beurt. Deze twee heldinnen delen op TikTok korte, gevatte filmpjes waarmee ze geruchten factchecken. Dr Tracy focust op verhalen over de vaccins. In rap tempo. Lullig als je niet op TikTok zit, maar ook op Youtube is het een en ander van haar te vinden. Zie deze video maar eens:

Scientist Dr. Tracy Ruscetti Debunks Anti Vaxxers' Misinformation Point By Point

Scientist Dr. Tracy Ruscetti Debunks Anti Vaxxers' Misinformation Point By Point

👉👉: https://www.tinyurl.com/yckr49c3Scientist Debunks Anti Vaxxers' Misinformation Point By Point Dr. Tracy Ruscetti, a retired college professor in Microb...

Mondiale fact-checking operatie sinds 2017

Nog een cadeautje uit mijn onderzoeksjournalistennetwerk: een wereldwijd netwerk (geen complot) van lokale en regionale feitencheck clubs.

Factcheck Nederland

Recycle die dingen!

Tekenfilms maken is takkeveel werk. Vooral vroegah, toen alles nog met de hand moest. Niet zo gek dat Disney zo veel scenes hergebruikte. Best leuk om een overzichtje van te zien.

Every Recycled Disney Shot & Why - Snow White, Frozen, Toy Story, Moana and More - Cartoon Hangover

Every Recycled Disney Shot & Why - Snow White, Frozen, Toy Story, Moana and More - Cartoon Hangover

Have you ever found yourself watching a Disney movie, like Frozen, Moana, or Snow White, and thought to yourself, “Hmmm...this all looks...familiar somehow”?...