Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #205

Wat wordt mijn wereldje klein. En wat vind ik dat heerlijk. Totdat ik nieuwsuur terug ga zitten kijken. En zie wat er met mensen die ziek worden en hun naasten gebeurt. Hartverscheurend. En dan zijn we, aldus onze Grote Leider (*kuch*), "voorbij de start maar nog niet aan het eind van het begin" (wie het snapt mag het zeggen).

Intussen heb ik hardware en software op orde, getest, en mijn programma's voor twee online sessies voor komende week zijn gereed. Ik ga van euforie "oh dit wordt echt supervet!" naar diepe twijfel aan alles "ik kan helemaal niet zo snel schakelen in de techniek en m'n fingerspitzengefühl is geen reet waard zo". De praktijk zal het leren. Zo waren mijn eerste paar sessies in de LEF context ook.

Wat ik heel tof vind: mijn neefjes bellen soms aan en doen dan voor mijn deur allemaal stunts en trucjes op hun fietsen of steps. Mijn min of meer technofobe moeder neemt aan de laptop naast mijn vader plaats voor digitale familieborrels. Ik krijg weer in beeld wie mij dicht aan het hart gebakken zit. Plus ik heb met mijn katten een nieuwe modus gevonden die qua knuffelgehalte de perfectie dicht nadert.

Mensen hou vol. Veel liefs. Ik vond nog het een en ander online.

Zo is het dus echt he. Vooral die hond.

A Conference Call in Real Life

Grote Gaia wat mis ik de live ervaring

Het blijkt meer dan ik wist mijn levenselixer te zijn om naar live concerten en festivals te gaan. Er zijn er de afgelopen week al een paar niet doorgegaan of verzet waar ik kaartjes voor had. Ook wat ik in het vooruitzicht had valt als dominostenen om. Ik hoef mijn geld niet altijd terug. Tenzij ik weet dat er een grote promotor tussen zit, dan vraag ik het terug en koop ik rechtstreeks van de band wat muziek of merchandise om ze toch te steunen.

Maar ik dwaal af. Mijn broer Nils bekokstoofde zoals hij alleen dat kan een tweetal intieme concerten met op 50 iPads per editie het publiek. De artiesten bleken net zo dorstig naar de live ervaring als ik en genoten van de interactie met de lichaamsloze luisteraars op muziekstandaards. De rest van NL kon gratis via een livestream op Youtube meegenieten. En jullie nu ook.

Ik had 'm aangezet tijdens mijn wandeling en meteen bij het eerste liedje van Tangarine liepen de tranen al over mijn wangen en ik langs de Waal. Prachtig! Als je maar één onderdeel kijkt, dan Tangarine.

Ruimte om te raken | We creëren nieuwe manieren van ontmoeten. Om energie te laten stromen. Om te raken.

Livestream Project Touchscreen met Tangarine, Derek Otte en Iris Hond
Livestream Project Touchscreen met Typhoon, Celine Cairo, Benjamin Herman en Micha Hamel

Soms is het goed om niet zo sociaal te zijn

When It’s Good to Be Antisocial - Facts So Romantic - Nautilus

When It’s Good to Be Antisocial - Facts So Romantic - Nautilus

It turns out that, even in a highly coordinated hive, antisocial individuals persist.

Sociality is no pinnacle of evolution. It’s just another result of the process. Reclusive bees and other species are doing just fine—and sometimes, even better. Clearly social behavior has advantages, seeding the survival of species and communities. But being a good neighbor is not the only benefit to the hive. Sometimes everybody wins when you go it alone.

Sociaal en teruggetrokken

Prachtig verhaal van een stel dat graag teruggetrokken leefde en ook enorm van mensen en feestjes hield. En van elkaar en (dus) ook koos voor een gezamenlijk afscheid van het leven.

The Frontier Couple Who Chose Death Over Life Apart | Outside Online

The Frontier Couple Who Chose Death Over Life Apart | Outside Online

Artist Eric Bealer was living the remote, rugged good life in coastal Alaska with his wife, Pam, an MS sufferer, when they made a dramatic decision: to exit this world together, leaving behind precise instructions for whoever entered their cabin first. Eva Holland investigates the mysteries and meaning of an adventurous couple who charted their own way out.

Jetske's boek over haar vooruitzicht verschijnt binnenkort

"Jij en ik dragen een uiterste houdbaarheidsdatum op de onderkant van onze ziel. Het verschil is dat ik de mijne weet. Zodra ik begin vijftig ben, verlies ik mijn verstand. Letterlijk en onvermijdelijk."

Eeuwige Lente - vooraankondiging - Jetske van der Schaar

Eeuwige Lente - vooraankondiging - Jetske van der Schaar

Waarom het zo stil is? Ik werk hard aan mijn nieuwe boek! Eeuwige Lente verschijnt dit najaar bij Uitgeverij Prometheus. Een tipje van de sluier...