Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #199

Domme auto's. De kosten van de verwoesting van de natuur. Een mooie geografische visualisatie. Stukje over verveling. Stukje voor verveling. Tot volgende week!

Domme slimme auto

Toen ik klaar was met giechelen om dit verhaal, bedacht ik me dat ik er waarschijnlijk zeer sjaggerijnig van was geworden als ik in de schoenen van de hoofdpersoon had gestaan :-D

My smart car rental was a breeze – until I got trapped in the woods | Technology | The Guardian

I rented a car through the Gig app. But when I lost cellphone service, I found myself stuck by a remote highway

Wat kost dat, de aarde verkloten?

Er zijn vast wel mensen die ineens wakker worden als ze de financiële consequenties in beeld krijgen. Spread the word zou ik zo zeggen dus.

Hoe de verwoesting van de natuur de economie hard raakt | Trouw

Hoe de verwoesting van de natuur de economie hard raakt | Trouw

Voor de eerste keer zijn harde economische cijfers geplakt op de uitsterving van soorten en verschraling van leefgebieden. De schade van natuurvern...

Opgeblazen ego's

De "mercatorprojectie" zorgt dat  landen verder van de evenaar qua grootte op een platte kaart opgeblazen worden. Hier een visualisatie van de echte maat van een en ander.

Mapped: Visualizing the True Size of Africa - Visual Capitalist

Mapped: Visualizing the True Size of Africa - Visual Capitalist

Common map projections warp our view of the globe. This graphic reveals the true size of Africa, which could fit the U.S., China, India, and more.

Verveel je dood, of juist niet

Ik kan het tegenwoordig behoorlijk goed, vervelen. Maar omdat ik er zo van kan genieten vraag ik me wel af of het dan nog vervelen is. Of is het zo, dat als je verdelingstolerantie stijgt, het dan transformeert in iets anders. Anyhoo. Hier weer een stukkie over vervelen.

Boredom is but a window to a sunny day beyond the gloom – Neel Burton | Aeon Ideas

Boredom is but a window to a sunny day beyond the gloom – Neel Burton | Aeon Ideas

Feeling bored? Instead of fighting it, embrace boredom, make friends with it, learn from it, and see where it takes you

Voor als je je verveelt: een lang stuk

Over Jeff Buckley. Ik ken eigenlijk alleen maar een paar liedjes van hem, waaronder natuurlijk Haleluja (en ja, da's een cover). Ik vind zijn geluid waanzinnig mooi maar kan er niet lang achter elkaar naar luisteren. Maar daar gaat het hier niet om. Toen hij op 30 jarige leeftijd door de sterke stroom van een rivier werd meegesleurd en verdronk, was hij bezig aan zijn tweede studio album. En eigenlijk is alles dat na zijn dood van hem verscheen, nooit de bedoeling geweest. Verhaaltje over de muziekindustrie dus. Voor wie het boeit.

Shelved: Jeff Buckley’s Sketches for My Sweetheart the Drunk

Shelved: Jeff Buckley’s Sketches for My Sweetheart the Drunk

The posthumous Buckley industry began with this problematic album, proof that the people who control a musician's estate don't always have his music in mind.