Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #196

Hyperfocus deze week. Vier vindsels. Without further ado:

Filters op je nieuwsbrieven

Vertelde ik vorige week over Stoopinbox, waarmee je nieuwsbrieven buiten je mailprogramma houdt en in een aparte app, deze week stuitte ik op Make your inbox happy again. Een app / startpagina waarin Frank Meeuwsen de beste nieuwsbrieven op verschillende thema's voor je geselecteerd heeft. Om je vingers bij af te likken. En ik zie mijn filters er ook tussen staan! Joepie.

Make your inbox happy again! ❤️

Make your inbox happy again! ❤️

Your startpage for the best newsletters in different categories and frequencies.

Die olie moet toch ergens heen...

Ok. Had ik nog niet aan gedacht dit. Maar hiervan rijzen de haren me te berge, hetgeen het uit mijn hoofd trekken van wanhoop weer makkelijker maakt.

A Surge of New Plastic Is About to Hit the Planet | WIRED

A Surge of New Plastic Is About to Hit the Planet | WIRED

A world awash in plastic will soon get slammed by more, as major oil companies ramp up their production.

Anders kijken naar hoge zorgkosten: innoveren!

In een welvarend land wordt de zorg steeds duurder. Niks mis mee, zegt deze hoogleraar - De Correspondent

In een welvarend land wordt de zorg steeds duurder. Niks mis mee, zegt deze hoogleraar - De Correspondent

Onder het mom van ‘zelfredzaamheid’ probeert de overheid al jaren te bezuinigen op de zorg, met dramatische gevolgen voor de jeugdzorg en ggz. Maar in een welvarend land horen stijgende zorgkosten er volgens hoogleraar Burgerschap Evelien Tonkens gewoon bij. Wil je de zorg écht verbeteren, focus dan niet op geld en concurrentie, maar op solidariteit en innovatie.

Niets doen! Jouw tijd is van jou.

Zes weken geleden was ik op een paar honderd meter van deze rozentuin. Ik had een boekje van Charles Fleming "The secret stairs East Bay". Er zijn namelijk heel veel trappen in Oakland en meneer Fleming heeft een aantal prachtige wandelingen met die trappen beschreven. Ik was benieuwd of ik al klimmend en dalend ook in de rozentuin zo belanden maar dat gebeurde niet. Hoewel ik wel heel vaak van de beschreven weg ben afgedwaald. Ik kwam dan weer op andere verrassende plekken. En heb een reden om nog een keer naar Oakland te gaan (zo ondergewaardeerd dat, sshhhh niet verder vertellen).

Ik ging dus weer in mijn eentje op reis. Op zwerf zou ik willen zeggen. "Wat doe je dan de hele dag?", vragen mensen mij. Het enige antwoord dat ik heb? "Niks. Lopen. Zitten. Kijken. Luisteren. Lezen. Lopen.".

how to do nothing - Jenny Odell - Medium

how to do nothing - Jenny Odell - Medium

there is nothing to be admired about being constantly connected, constantly potentially productive the second you open your eyes in the morning — and in my opinion, no one should accept this, not now, not ever. In the words of Othello: “Leave me but a little to myself.”