Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #169

Lullig, als je vrouw bent, en ongezond, en gevaarlijk :-D Nog een dingetje over de alerts van je telefoon. Dakloosheid opgelost. Als we overgaan op duurzame energie wordt de wereld sowieso beter, ongeacht of we een klimaatcrisis hebben of niet :-D En als je baalt dat je Tesla geen pickup is, dan zaag je gewoon zijn kont eraf. Hoppa!

Vrouw zijn is pech hebben

Als je vrouw bent en je wil dat Alexa of Siri beter naar je luisteren, moet je je stem verlagen. Airbags zijn ontworpen op de maat van de gemiddelde man, waardoor een vrouw 47% meer kans heeft om gewond te raken bij een auto ongeluk. De man als norm is link en ongezond voor vrouwen. In Onzichtbare vrouwen presenteert Caroline Criado-Perez een indrukwekkend onderzoek naar de manieren waarop het bestaan en de noden van vrouwen genegeerd worden in bijna alle aspecten van het moderne leven.

Over hoe de man als norm de gezondheid van vrouwen in gevaar brengt schreef de Volkskrant eerder al.

De onzichtbare vrouw: hoe de wereld is afgestemd op mannen - Radar - Knack Weekend

De onzichtbare vrouw: hoe de wereld is afgestemd op mannen - Radar - Knack Weekend

Ik denk niet dat de geneeskunde wil dat meer vrouwen sterven aan een hartaanval, of dat autodesigners er opzettelijk voor zorgen dat vrouwen een hogere kans hebben om zwaargewond te raken.

Vrouwelijke agenten dragen vaak kogelwerende vesten die gemaakt zijn voor een mannelijk lichaam, waardoor ze niet veilig zijn

Zet die f*cking alerts uit!

Zit je met een paar gezelligerds in gesprek, zakelijk of privé, begint de tafel om de haverklap te trillen van de 'silent' alerts. Of de telefoons liggen met de schermen naar boven en je ziet ze telkens oplichten. De blik van de eigenaar schiet er als de tong van een kikker naartoe. Hoe kom je dan ooit nog tot diep werk, 100% focus, aandacht voor waar je mee bezig bent of de persoon waar je op dat moment mee bent. Het is ongezond. Zet uit!

Turn Off Your Push Notifications. All of Them | WIRED

Turn Off Your Push Notifications. All of Them | WIRED

Allowing an app to send you push notifications is like allowing a store clerk to grab you by the ear and drag you into their store. You're letting someone insert a commercial into your life anytime they want. Time to turn it off.

Oplossing voor dakloosheid? Mensen een huis geven!

'It’s a miracle': Helsinki's radical solution to homelessness | Cities | The Guardian

Finland is the only EU country where homelessness is falling. Its secret? Giving people homes as soon as they need them – unconditionally

Zo had ik er nog niet naar gekeken. :-D

Zelfs als er geen probleem was met het klimaat, is de oplossing een goed idee - De Correspondent

Zelfs als er geen probleem was met het klimaat, is de oplossing een goed idee - De Correspondent

Klimaatcorrespondent Jelmer Mommers somde onlangs al enkele van de grootste voordelen Meer, beter, rijker: duurzaamheid is dé nieuwe bron van vooruitgang. van een duurzame economie op: een schonere lucht (wat miljoenen verloren levens en miljarden in zorgkosten scheelt), miljoenen nieuwe banen (zoals ook de internetrevolutie enorme nieuwe welvaart schiep) en een véél efficiëntere energievoorziening (nu gaat nog tweederde (!) van onze fossiele energie verloren aan restwarmte). Alleen al die drie voordelen zouden genoeg moeten zijn om morgen over te stappen op duurzame energie.

Bestaat het niet? Dan maak je het zelf!

YouTuber known for 'shitty robots' turns Tesla Model 3 into pickup truck

YouTuber known for 'shitty robots' turns Tesla Model 3 into pickup truck

Why wait on Elon Musk to deliver your perfect vehicle when you can just make one yourself? YouTuber and inventor Simone Giertz needed a truck to carry materials...