Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #158

Uitstelgedrag, slim plannen, de fluwelen hamer in plaats van de shit sandwich, werken in een warroom, Calvin en Hobbes is literatuur en Jetske.

Kreun... herkenbaar.

Why Do I Put Off Doing Things I Love?

Why Do I Put Off Doing Things I Love?

Why, even with activities we expect to enjoy, do we procrastinate? an Associate professor of marketing at the Rady School of Management, UC San Diego Ayelet Gneezy explains “resource slack” and the savoring problem.

Pomodoro is mijn favoriet

Van deze tips en mijn rondjes zijn 90 minuten.

Use these 5 scheduling methods when a to-do list just isn’t working

Use these 5 scheduling methods when a to-do list just isn’t working

Try blocking your time, or switching up your sleeping schedule.

Velvet hammer vs shit sandwich :-D

Why the “velvet hammer” is a better way to give constructive criticism

Why the “velvet hammer” is a better way to give constructive criticism

It’s time to bag the sandwich method of delivering bad news. You know, the technique where you say something nice, then drop in the criticism, and the end with something nice. It’s not like the person won’t notice that the center of the sandwich is terrible; the method is really designed to make it easier on the giver.

Werken in een warroom? Hoezo?

7 voordelen van werken in een war room — Rent a War Room®

7 voordelen van werken in een war room — Rent a War Room®


Mijn lievelings!

Lezen lezen en herlezen. Ik heb een paar bundels C&H. Een tattoo staat op mijn wensenlijst. Veel levenslessen haalde ik al uit deze boeken. Grappig ook, een van mijn neefjes lijkt op Janneman Robinson (van Winnie de Pooh) en de ander lijkt HEEL ERG op Hobbes :-D.

Why Calvin and Hobbes is Great Literature | Literary Hub

Why Calvin and Hobbes is Great Literature | Literary Hub

"To an editor," Bill Watterson, the creator of Calvin and Hobbes, wrote in 2001, "space may be money, but to a cartoonist, space is time. Space provides the

Jetske en haar wrange en belangrijke missie

Op de rode stoel - door Jetske van der Schaar | Alzheimer Nederland

Op de rode stoel - door Jetske van der Schaar | Alzheimer Nederland

Ik probeer een stem te geven aan mezelf en al die anderen. Daarmee wordt dementie nu al onderdeel van mijn identiteit. Dat is wrang en soms genadeloos hard. Toch doe ik het voor de ene farmaceut die me vertelt: ‘Dit is mijn werk, maar door jouw verhalen voel ik er iets bij.’ Die ene buitenstaander die bekent: ‘Ik besef nu pas dat deze aandoening zich niet tot mijn oma beperkt.’