Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #137

10 jaar Ambtenaar 2.0... en doei! Nog even over dementie, straks vergeet je nog hoe belangrijk dat is. We houden op met fucken met de klok, maar op welke tijd zetten we hem vast? Doe 's ophouden met powerpoint!!! Even lachen over het einde der tijden. Brute kracht in beeld gebracht en dan nog wat mooie schilderijen als uitsmijter.

Geniet.

Deel.

En tot volgende week.

Ze wílden een kennisplatform rond een vitaal platteland

Ze (het ministerie van LNV) krégen een training hoe "Web 2.0" te gebruiken om kennis en kennissen te delen. Ofwel: hoe bouw je met zo weinig mogelijk gedoe en rompslomp aan een toffe wereld met leuke mensen. Dat werd de Webwijs cursus, waarvan we een wiki maakten, die weer tot boekje werd omgekat. De cursus gaven we aan boeren, burgers en buitenlui, en aan heel veel ambtenaren (rijks- en gemeente-) in het kader van Ambtenaar 2.0. Dat begon dus 10 jaar geleden. En er gebeurde nog veel meer rond Ambtenaar 2.0. Nu gaat er een strik omheen. Vrijdag 12 oktober de laatste bijeenkomst. Daar ga ik gamen met de Nieuwe Omgevingswet. Alweer: met weinig gedoe en leuke mensen bouwen aan een toffe wereld.

Ambtenaar 2.0 komt voor de laatste keer bijeen

Ambtenaar 2.0 komt voor de laatste keer bijeen

Tien jaar is een goed moment om een grote strik om Ambtenaar 2.0 te doen. Ambtenaar 2.0 heeft een belangrijke rol vervuld bij het gebruik van nieuwe werkmethodes en de digitalisering van de overheid, die inmiddels gemeengoed zijn.

Nog even over dementie

Dat is dus een ziekte, mocht je het nog niet weten. Niet een 'normaal' effect van ouderdom. Er gaat echter maar een fractie van het onderzoeksbudget heen. Dat is scheef. Jetske heeft een gen waardoor ze zeker weet dat ze rond haar 50ste dement wordt. Jetske is een hele dierbare vriendin. Die met een gigantische dosis lef en uithoudingsvermogen en geduld al meer dan een jaar het podium betreedt om dit aan de kaak te stellen. Over haar laatste media optreden schreef ze o.a. dit: (en daaronder de link naar het bewuste media optreden, vanaf 1.09 zo'n beetje).

Opinie: Waarom duurt het zo lang?

Opinie: Waarom duurt het zo lang?

‘Ik hoor vaak in mijn omgeving dat mensen dementie beschouwen als een effect van ouderdom. Je krijgt rimpels, grijze haren en je vergeet wel eens wat. Maar jij bent ervan overtuigd dat het een hersenziekte is. Waarom?’

Herinneringen voor het leven gemist? Start met kijken op NPO Start

Herinneringen voor het leven gemist? Start met kijken op NPO Start

Ieder mens heeft zijn eigen dierbare herinneringen, maar wat als die vervagen? Caroline Tensen staat met patiënten, artsen en bekende artiesten stil bij de hersenziekte dementie. Ieder mens heeft zijn eigen dierbare herinneringen, maar wat als die vervagen? Caroline Tensen staat met patiënten, artsen en bekende artiesten stil bij de hersenziekte dementie, die één op de vijf mensen treft. Het liveprogramma wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland en benadrukt met ontroerende verhalen en bijzondere optredens het belang van onderzoek naar deze ziekte.

Bestel ook even die sokken

Ik kwam ze gewoon in de Jumbo tegen, bij groente en fruit. Haha. Pik in 't is winter. Ze zitten heerlijk en de opbrengst gaat naar onderzoek.

Alzheimer SOCKS - Alzheimer SOCKSAlzheimer SOCKS - Alzheimer SOCKS

Alzheimer SOCKS - Alzheimer SOCKSAlzheimer SOCKS - Alzheimer SOCKS

Dat het gekut met die klok ophoudt is goed nieuws

Maar dan... kies je voor wintertijd, de tijd die we hadden voordat we begonnen met het verzetten van de klok? Of voor zomertijd, de tijd waarvan we dachten dat die ons een energiebesparing ging opleveren? Ik ben voor wintertijd. Vind het smorgens al lastig genoeg om op te staan, als het dan in de winter nog langer donker blijft wordt dat lastiger. En de lange zomeravonden hoeven van mij ook niet zo heel nodig tot 23.00 te duren, ik slaap dan te laat in en moet alsnog vroeg op en bouw best wel slaaptekort op. Maar je kan er ook anders over denken. Wat jij?

'Kies voor wintertijd' | EOS Wetenschap

'Kies voor wintertijd' | EOS Wetenschap

‘De meeste mensen hebben een biologische klok met een periode van iets meer dan 24 uur’, legt Gordijn uit. ‘Ze heeft dus de neiging een beetje te langzaam te lopen, waardoor we steeds wat later naar bed willen en steeds later wakker worden.  Maar de zonsop- en ondergang houden die klok in de pas.’

Knappe jongen die met powerpoint een krachtig punt weet te maken

Ik sta stevig op de barricades voor compleet powerpointloze evenementen. Daarin slaag ik zelden volledig maar men is wel op zijn qui vive. Ze houden het vaak kort en krachtig met wat werkelijk ondersteunende slides en ze staan niet met hun rug naar het publiek hun bulleted lists op te dreunen. Maar alsnog. Als het aan mij ligt gaan alle stekkers eruit. Arnout van den Bossche maakt hier wél een krachtig punt. Met Powerpoint.

Arnout Van den Bossche over Powerpoint - YouTube

Arnout Van den Bossche over Powerpoint - YouTube

http://www.arnoutvandenbossche.be Zaalshow "Burn-out voor Beginners" Arnout Van den Bossche is een Vlaamse comedian die actief is in België en Nederland. In ...

Als we dan toch met humor bezig zijn.

Tenacious D is een soort cabaret maar dan met hardrock. Slimme jongens ook. Doet er niet zo toe. Ze hebben weer een liedje en een tekenfilmpje gemaakt. Amusant, mijns inziens.

Watch Tenacious D Find 'Hope' in a 'Post-Apocalypto' World

Watch Tenacious D Find 'Hope' in a 'Post-Apocalypto' World

See the first chapter in Tenacious D's new animated series and check out their new song and lyric video for 'Hope.'

De 8 brute krachten die de wereldeconomie vorm geven

The 8 Major Forces Shaping the Future of the Global Economy

The 8 Major Forces Shaping the Future of the Global Economy

THE INTERSECTION OF DATA AND POWERFUL VISUALS Interpreting massive amounts of data on how the world is changing can be taxing for even the most brilliant thinkers.

En dan even ontspannen en tot rust komen met...

Watermarks: Amelia Alcock-White’s calming paintings of reflections on the surface of water | Creative Boom

Watermarks: Amelia Alcock-White’s calming paintings of reflections on the surface of water | Creative Boom

Amelia Alcock-White’s new collection of paintings, Watermarks, explores "how a single event can manifest multiple futures, some potentially destruct...