Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #125

De zomerfeesten zijn begonnen in Nijmegen. Ik stort me zodirect weer in het feestgedruis. Maar ik kan natuurlijk niet verzaken om jullie ook iets zinvols te doen te geven. Bij dezen. Enjoy.

Deep democracy, hoe je de minderheid goed hoort

Het geheim van ‘diepe’ democratie: luister even goed naar de minderheid als naar de meerderheid

Het geheim van ‘diepe’ democratie: luister even goed naar de minderheid als naar de meerderheid

Op mijn zoektocht naar een beter online gesprek bleef tot nog toe één vraag onbeantwoord: hoe sluit je zo’n gesprek af? Ik vroeg het Jitske Kramer, als trainer gespecialiseerd in het voeren én afronden van gesprekken. ‘Het is net kwantummechanica.’

Over telefoonverslaving

Van 18.43 - 30.40.

Podcast van Klöpping en Pfauth

Podcast van Klöpping en Pfauth

In de podcast van Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth hoor je maandelijks een verhandeling over media en technologie. Beluisteren kan hier.

Tips om je telefoon met aandacht te gebruiken

Take Control — Center for Humane Technology

Take Control — Center for Humane Technology

The Center for Humane Technology is a world-class team of former tech insiders and CEOs who are advancing thoughtful solutions to change the culture, business incentives, design techniques, and organizational structures driving how technology hijacks our brains.

Nederlands podcast platform

Een van de dingen waar ik mijn telefoon met aandacht voor gebruik is om podcasts te luisteren. Ik ben enorm fan de (ironisch rivaliserende) Rudi en Freddy show én van de podcast van Klöpping en Pfauth. Maar ook van Echt Gebeurd en Man met de Microfoon. En van de serie Bob. Hier een site die de Nederlandse podcasts verzamelt en promoot.

Dag en Nacht Media - Een Nederlands Podcast Netwerk

Dag en Nacht Media - Een Nederlands Podcast Netwerk

Wij maken podcasts, wij zijn een netwerk van podcasts om in te adverteren en we doen alles om Nederlandse podcasts te helpen. Luister bij ons naar de beste Nederlandstalige podcasts, waaronder Echt Gebeurd, Een podcast over media, Ik Ken Iemand Die en De Rode Lantaarn.

Mooie gedachte, en waarom niet?

A biologist believes that trees speak a language we can learn — Quartz

A biologist believes that trees speak a language we can learn — Quartz

I'm in a redwood forest in Santa Cruz, California, taking dictation for the trees outside my cabin. They speak constantly, even if quietly, communicating above- and underground using sound, scents, signals, and vibes. They’re naturally networking, connected with everything that exists, including you. Biologists, ecologists, foresters, and naturalists increasingly argue that trees speak, and that...

Tijdreisboeken.

Heerlijk om te lezen en soms een puzzel om je hoofd omheen te vouwen.

Five Novels Dealing With Time Travel | Tor.com

Five Novels Dealing With Time Travel  |  Tor.com

Boekentips. Audrey Niffenegger's "The Time Travellers Wife" staat hier niet tussen. Zou wel moeten. Hebben jullie nog tips in dit (sub-) genre?