Sanne Roemen - Door mijn filters #105

Het lijkt wel komkommertijd. Maar met slechts zes linkjes, waaronder twee beeldverhalen hou je deze zondag lekker veel tijd over om van het knisperend strakke winterweer te genieten. Hiiiihaaaaa

Doe niet zo moeilijk joh

Eerlijk gezegd vind ik dat een van de naarste dingen die je tegen iemand kan zeggen. "Doe niet zo moeilijk" of "maak je niet zo druk". Veegt in één beweging datgene van tafel dat de ander in het diepst van haar ziel raakt. Erg wreed. Renske brengt dit rond de #metoo beweging mooi in beeld.

— Renske de Greef

— Renske de Greef

Niet gelukkig zijn

Niet gelukkig of ongelukkig zijn. Van de bodem van de put, het gevoel van algehele diepe malaise tot de vlakke staat van zijn die "mehhhh" heet. Als je de verleiding kan weerstaan om daar tegen te knokken. Als het je lukt om het streven naar geluk te laten voor wat het is. De idiote sociale druk die vanuit de gedachte dat het maakbaar is ook de verantwoordelijkheid voor geluk bij jou legt. Waardoor je bovenop je 'ongeluk' ook nog eens het gevoel mag stapelen dat je mislukt bent.

Nee, gewoon een staat van zijn. Naast euforisch, geboeid, geïnspireerd, geliefd, geprikkeld, verveeld, opgefokt, onrustig etc. Eentje waarin je je gewoon even helemaal in weg laat zakken. Doorvoelen. Zwelgen zo je wilt. Zitten, voelen en niets doen. Volgens mij is het een kunst.

How to be perfectly unhappy - The Oatmeal

How to be perfectly unhappy - The Oatmeal

Hoe de fuck doet hij dit?

Dit is... ik... mond vol tanden. Hoe doet hij dit? Met wat kriebels en vlekken. Precies de beweging en de blik en het diepste wezen vangen van wat hij schildert. Bam. Ik ben verliefd.

Lovely, simple pet portraits / Boing Boing

Lovely, simple pet portraits / Boing Boing

Using pencil drawings, watercolor, and ink, Serbian artist Endre Penovác creates gorgeous artwork, including an ongoing series featuring household pets.

Ik weet niet wie dit is maar hij zegt slimme dingen

Schijnbaar is meneer Leonard een bekende schrijver. Kenden jullie hem? Nou ja. Sinds ik zelf serieuzer schrijf lees ik ook boeken over schrijven. Deze meneer heeft er eentje geschreven die binnenkort verschijnt. Gezien de tips in deze samenvatting denk ik dat ik dat boekje ook ga lezen. :-D

Elmore Leonard's rules for writers | Books | The Guardian

My most important rule is one that sums up the 10: if it sounds like writing, I rewrite it.

Keiharde pegels!

Laatst sprak ik Albert Jan Kruiter. Ik had ontdekt dat hij er vaak in slaagt om 'zachte' doelen te vertalen naar keiharde pegels en resultaten. En zo helpt hij bijvoorbeeld heel concreet 'multi-probleemgezinnen' uit de stront. Daarmee gemeenten veel geld besparend. En als het hem gelukt is factureert hij een deel van die besparing. Iedereen blij.

Ik moet bekennen dat ik me kapot erger aan 'sociale ondernermers' die niet verder komen dan hun passie leven en leuke dingen doen met mensen met een afstand tot whatever. Sorry. Ik ben gewoon niet zo heel lief denk ik. Ik vind (en dat is ook maar een mening) dat als je het woord ondernemerschap in die term serieus neemt, dat je je dan ook zo moet gedragen. Dus dan ga je rekenen. In harde pegels.

En lukt het niet om je 'ding' in pegels uit de drukken dan ben je 'alleen maar' sociaal. En dat is misschien ook wel vet belangrijk, maar ga dan niet ondernemen, vraag subsidie aan. Zijn twee verschillende dingen.

Impactonderzoek Thuisafgehaald

Impactonderzoek Thuisafgehaald

Maatschappelijke opbrengsten Op basis van de onderzochte cases en de gevonden persoonlijke effecten op de afhalers, heeft Avance Impact maatschappelijke effecten geanalyseerd. Die effecten zijn omgerekend naar opbrengsten in euro’s. Het omrekenen van maatschappelijke waarde naar opbrengsten in euro’s is niet makkelijk. We hebben er voor gekozen dit toch te doen, omdat we inzichtelijk willen maken wat Thuisafgehaald de maatschappij oplevert.

Design thinkers en doeners gezocht

Hier gaan mijn handen van jeuken. Ik ben alleen geen boer of eigenaar van grond op het platteland. Maar goed, ben je dat wel, dan ga je je meteen verdiepen in deze prijsvraag. En dan ga je met andersdenkenden en slimme pioniers een voorstel ontwikkelen. En dan bel je mij om dat proces te faciliteren. Ok?

prijsvraag brood en spelen

prijsvraag brood en spelen

De prijsvraag Brood en Spelen doet een beroep op boeren en ondernemende grondeigenaren: ontwikkel samen met ontwerpers en anderen met vernieuwende ideeën perspectieven voor het platteland.