Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #345

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #345

De pijn van de wereld komt soms hard bij me binnen. Kan er niks aan doen. Het lullige is dat ik de laatste tijd erg veel redenen heb om saggerijnig te zijn. Gedeelde smart is halve smart zeggen ze, dus ik deel heel graag met jullie. En als doekje voor het bloeden sluit ik wel weer af met iets optimistisch.

Mensenrechten krijgen hele harde klappen. Er wordt stevig getornd aan abortusrechten, LHBTIQBIPOC en aan de rechten van moeder aarde. En als je daar wat van zegt ben je 'woke', en dat is dan een scheldwoord. Denk je dat ik het nu alleen over de VS heb? Think again. In Nijmegen is de voorleesmiddag door drag queens afgeblazen. In Arnhem is hij stiekum naar een ander tijdstip verplaatst. Dit allemaal omdat er kennelijk boze mensen zijn die de tijd hebben om buiten een bibliotheek te gaan staan schreeuwen over hoeveel schade een drag queen aan kinderen toebrengt. Uh. Huh?

Dragqueens lezen voor aan kinderen, extreemrechtse mensen boos. Maar wat gebeurt er nou echt in dat zaaltje?
In theater LantarenVenster in Rotterdam lezen dragqueens prentenboeken voor aan kinderen en hun ouders. Er wordt verstoppertje gespeeld en geschminkt, er zijn chips en ranja en glitters. Maar buiten zijn mensen boos. ‘Kutpedo’s!’

Dus. Doekje voor het bloeden: we delen zo veel met elkaar. (Waarschijnlijk heb ik ook dit filmpje al razend vaak gedeeld, maar da's niet voor niks).

En even een peut energie:

En daar laat ik het bij deze week. Ik trek weer een paar dagen alle stekkers eruit. Even bijkomen. Doei.