Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #346 Compassionate Ass Kicking

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #346 Compassionate Ass Kicking
Dare to unbind. Smash and redefine. 

Kick-ass compassie: Acceptance and Commitment Training

Lang, lang geleden kreeg ik van een vriendin de bijnaam "Compassionate Asskicker". Ik heb dat altijd een mooie geuzennaam gevonden. De jaaropleiding tot ACT coach nadert nu zijn afronding. En er zijn weinig dingen compassievoller en kontschopperder dan ACT.

Het kontschopperige zit hem het radicaal openstaan voor het shitte én het fijne wat het leven op je pad gooit. Dat betekent dus niet dat het shitte 'goed' is, maar wel dat je het welkom kan heten. Dat geeft lucht en ruimte. De compassie zit hem in een beste vriend zijn. Voor jezelf. En anderen. Eerlijk, liefdevol, zonder  te veroordelen, een luisterend oor, geen ongevraagd advies. En dat je met focus op wat écht belangrijk voor jou is ook echt ACTie gaat ondernemen.

Mijn docent Alexander van Kleef was onlangs te gast in deze mooie podcast van Mr Veerkracht Niek, van den Adel. Niek is er ook eentje die behoorlijk wat stront te verstouwen heeft gehad in zijn leven en die heeft dus een mooie podcast over veerkracht. Luister maar. Half uurtje, is te doen toch?

32: Acceptance and committment therapy met Alexander van Kleef
Listen to this episode from De Moeite Waard on Spotify. Hoe ga jij om met weerstand? Stilstaan, accepteren en omarmen? Of juist een oplossing zoeken of een positieve gedachte ertegenover zetten? In deze aflevering van De Moeite Waard podcast is Alexander van Kleef te gast. Alexander ondersteunt mens…

Ik word nog steeds boerin

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik aangesloten ben bij Herenboeren Nijmegen. Wachtend op een locatie. Onlangs is Herenboeren Lingezegen gestart, maar voor mij is dat nog nét te ver weg. Ik wacht nog op een locatie dichterbij. Ik heb geen haast. Intussen groeit het aantal Herenboerderijen gestaag. En stond er laatst een tof interview met de oprichter op De Correspondent:

Eerlijke voedselproductie begint bij de boer, de burger en deze beweging
Op de zestien boerderijen van Herenboeren wordt voedsel geproduceerd voor en door de mensen die het op gaan eten, zonder bestrijdingsmiddelen en zo circulair mogelijk. Het idee was simpel, de uitvoering heeft nogal wat voeten in de aarde, ziet oprichter Geert van der Veer. ’We leren elke dag, en we…

Een betere wereld begint bij een dansje