Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #377

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #377
Stukje paradijselijk experiment

Whoei jongens, dit is een LANGE!!!

Dus hier even een samenvatting:

De fik erin! Hogere faalkunde. Lees eens wat kleurrijker. Een ontmoeting met een held plus de relatie tussen GTD en ACT. En muziek.

De fik erin!

Vrijdag leverde ik mijn bijdrage aan de expositie van mijn schilderklas (10 jaar Tint) in. Hij is niet af. Eigenlijk. Wat een proces zeg!

Tijdens het schilderen maakte ik vijf foto's van vijf stadia en ik vond achteraf bezien stadium 2 het mooiste. Maar goed, stadium 5 hangt dus straks te kijk tussen nog 129 andere inzendingen. Als ik hem terug krijg, ga ik hem denk ik nog een keer te lijf.

Joan Miro (-laat dat streepje op de o maar zitten) bracht me namelijk op ideeën (-hier dan ter compensatie wel een trema). Geen idee dat Joan Miro zo tegendraads was. Verbranden, verscheuren, vertrappelen, verf afkrabben... LEUK!

Joan Miró - The inner fire - Close Up
Het werk van de Catalaanse kunstenaar Joan Miro bestaat uit kleurrijke, speels aandoende abstracte schilderijen en sculpturen. Minder bekend is dat Miró in karakter en werk sterke tegendraadse, zelfs revolutionaire trekken vertoonde. En verrassend genoeg leken deze karaktertrekken met het vorderen van de jaren eerder sterker dan zwakker te worden. Kleinzoon Joan Punyet - die de nalatenschap van zijn grootvader beheert - werpt een nieuw licht op Miró, een man die onvermoeibaar naar artistieke vrijheid streefde.

Hogere faalkunde of een pleidooi voor de bedachtzame start.

Toen ik de titel van dit artikel voorbij zag komen dacht ik "skippen, saai". Maar hij kwam als luisterding alsnog in mijn oor op mijn afspeellijst en blijkt dus wel degelijk verrekte interessant.

In één zin: het gaat over het optimaliseren van incubatietijd. Nu nog daarvoor betaald krijgen. Hierin ook een boekentip: "How Big Things Get Done."

Waarom megaprojecten misgingen, misgaan, en blijven misgaan
De Noord/Zuidlijn, de verbouwing van de Tweede Kamer, elk IT-project bij de overheid: grote projecten kosten al-tijd meer tijd en geld dan verwacht. Waarom zijn megamislukkingen business as usual? En wat doe je eraan?

Diversiteit in je leeslijst

De boekenweek is net afgesloten. Ik heb hem weer eens over het hoofd gezien. Nederlandse wittecishetmannenliteratuur heeft me nooit kunnen boeien. Getuige de ruzie die ik met mijn docent Nederlands had over Jan Wolkers.

Als jij net als ik zoekt naar meer diverse auteurs, meer kleur, meer genders, meer invalshoeken kijk dan hier wat tips:

Leeslijst - Zus ’n Zo
The voices of feminist literature

Milouska Meulens - Moederland heb ik nu op mijn leesstapel gelegd.

En een luisteraar van de podcast Damn Honey maakte dus een LIJST van ALLE BOEKEN die ooit in deze podcast genoemd zijn. Mijn eeuwige dank:

De onofficiële DAMN, HONEY leeslijst
Lieve mede honingballen,Ik heb een lijst gemaakt van alle boeken die genoemd en besproken word…

Over how big things get done gesproken, ik ontmoette mijn held:

David Allen's manier van denken over toegewijde actie en rust in je hoofd helpt mij al zo'n twintig jaar. In de beste tijden geeft het me ruimte om strategisch lui te zijn, waarde(n)vol te flierefluiten en met aandacht te genieten. In slechte (hektische) tijden helpt het me om keuzes te maken die verder gaan dan wat het hardste schreeuwt om mijn aandacht. How to get life done dus.

Toen zijn boek in 2007 voor de tweede keer in het Nederlands vertaald werd mocht ik zelfs een flaptekst schrijven. Apetrots was ik op dat ene zinnetje: 'Met Getting things done heb ik rust in mijn hoofd gekregen, zodat ik meer tijd en aandacht kan besteden aan de dingen die er echt toe doen.'

Sinds mijn ACT opleiding zie ik ook dat zijn methodiek (Getting Things Done) eigenlijk de ultieme manier is om de thema's "waardengericht handelen" en "toegewijde actie" aandacht te geven. Waardengericht handelen: 50.000 feet bij GTD.

Dus toen ik hem afgelopen vrijdag voor het eerst in het wild zag, in Seats2Meet, bij de PKM summit, wilde ik hem even persoonlijk bedanken. En Martijn had de tegenwoordigheid van geest om er een foto van te maken. Cirkeltje rond. Supertof.

David Allen. Mijn grote held!

De Helling opsekop bij Boskat en Bongloard

Gisteren was ik voor Boskat naar De Helling gegaan. Ze waren support van Tusky en ze stelden niet teleur. Tibo Polleunis is een waardige opvolger van Fabian van Doorslaer. Het duurt niet lang meer voordat zij hun eigen headliner tour spelen. Maar tot het zover is, kan je ze nog even meepikken.

De tweede support viel af en daarvoor in de plaats kwam Bongloard. Erg lekkere kaaskoppengaragepunkindierock. Die had ik afgelopen zomer al op het Valkhof gezien waar ze de tent volledig afbraken. En ook gisteren stelden ze niet teleur. Zoluist zag ik dat er al een nummer van dit optreden op youtube staat. Dus als je zin hebt in een beetje peper in je reet:

Top 66,6. Nederlandse Metal in het zonnetje

Ik heb net gestemd op de De Keiharde Pödcast Top 66,6.

  1. Liars - For I Am King
  2. Wasted - Herder
  3. Stockhouse - Kong

Bekijk de rest van mijn lijst en breng ook jouw stem uit! https://dekeihardepodcast.abcvoting.com/delen/816abab6-2ef0-4c5e-a375-24d14d136f5c