Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #376

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #376
Blauw mannetje bij de Kapellerput

Nog een woondroom?

Zelf mijn huis bouwen is een oude droom. En ik heb dat natuurlijk al een beetje gedaan door mijn huidige woning volledig te strippen en aan te passen naar mijn smaak (en heeeeeeel duurzaam te maken). Maar echt zelf bouwen is toch wel next level. En dan leven met een gekozen tribe van gelijkgestemden. Dat staat nog wel op mijn bucketlist. Ik zie mezelf daar nog wel oud mee worden.

De Corrie besteedt hier aandacht aan. Ze lichten uit hoe lastig het is voor een wooncoöperatie om een financiering te krijgen (bij de Rabobank).

(Terzijde: het was al lastig om als coöperatie een bánkrekening bij de Rabobank te krijgen kan ik je vertellen. "Jullie zijn een coöperatie, daar hebben we niet zoveel ervaring mee", kreeg ik van de (coöperatieve) Rabobank te horen toen ik voor Facgenoten een bankrekening probeerde te regelen.)

Er is een oplossing voor de wooncrisis: samen bouwen. Maar dan moeten banken wel meedoen
Wat als je geen huis kunt kopen of huren? Dan bouw je het zelf. Dat probeerde ik met een groep vrienden, maar er was een probleem: de financiering. Na eindeloze bankafspraken, berekeningen en slapeloze nachten waren wij de eersten bij wie het in Nederland lukte: een hypotheek voor een wooncoöperatie.

Lezen of luisteren op de site van De Correspondent

Er is veel gaande op het gebied van collectief particulier opdrachtgeverschap. Groepen mensen die zich verenigen om samen huizen te bouwen. Dus toen was ik benieuwd of er een verschil is met wooncoöperaties. En daar vond ik ook wat info over.

Over 'oud' worden gesproken

Liedje

Vorige week was ik dus bij het festival Headbangers Parade. Ik ging om de Zweedse band Avatar weer eens te zien, dat was al te lang geleden. Voor jullie zocht ik een nummer waar hun veelzijdigheid goed zichtbaar is. Avatar is namelijk eerder een theatraal concept dan een band. Ze hebben een eigen land met een koning en een heel verhaal. Een van hun albums bevat ook een sprookje en gaat vergezeld van een prentenboek. De zanger heeft een van de meest veelzijdige stemmen die ik ken en is ook een prachtige clown. Anyway. Enjoy.