Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #372 - beetje kattig - paradijs - boompje opzetten

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #372 - beetje kattig - paradijs - boompje opzetten
Paradijs. Cuyama Highway 166 Californie

Dat zijn nog eens kattenliefhebbers

Ben jij er ook een?

Ik zoek nog iemand. Liefst ééntje, rustig, niet rokend, die katten goed kan lezen. Ken of ben jij iemand? Wil jij een maand in mijn huis in Nijmegen met een tuin en superlieve katten?

Op huis, tuin en twee katten passen én eventueel trainen voor de vierdaagse? Oppas gezocht in Nijmegen 21 april t/m 18 mei - huizenoppassite.nl
Twee katten, zusjes van 16 jaar oud, heten jou graag welkom in mijn rookvrije, zeer comfortabele huis met grote keuken, veel daglicht en een knusse tuin.…

Paradijs

De schilderjuf geeft ons opdracht iets te maken met het thema paradijs. Om te exposeren. Dat laat me dus niet los. Ik dook in de bijbel, groef verhalen over Lilith op, en probeerde ondertussen mijn vinger te leggen op wat voor mij voelt als het paradijs. Het is een nek-aan-nek race tussen een metal concert en een grote mensloze vlakte. De foto bovenaan deze mail is er een van. Op solotrip door Californie naar de drie laatste concerten van Machine Head in mijn lievelingssamenstelling. Ik had een "kleine SUV" (naar VS begrippen) en torende hoog boven de weg uit. Uit de radio dreunde de eerste fractie van een seconde van Steppenwolf's Born to be Wild. BAM! Ineens herinnerde ik me dat ik, na het zien van deze film, een solotrip door de woestijn van Californië op mij bucketlist zette. Ik had nooit een bucketlijst en nadien zijn er ook geen nieuwe items op gekomen. Ik was 'm dus ook vergeten. Maar op deze dag herinnerde ik me weer dat ik er ooit van droomde. En dat ik het dus nu ook aan het doen was. En dat ik pas veel later leerde dat dit nummer door sommigen gezien wordt als het eerste metal nummer ooit. (Mede door de lyrics: "I like smoke and lightning, heavy metal thunder"). Geen idee of dit zich in een schilderij vertaalt, maar ik wilde het met jullie delen. Wat zijn jullie associaties met Paradijs?

600 bomen op een tennisbaan.

Mijn lieve buurmensjes zijn verhuisd en mijn nieuwe buurman is gearriveerd. De buurmensjes woonden er sinds de '60 en hielden van controle. Geen groen in de tuin, allemaal klinkers. Onkruid en mieren te lijf met een fles schoonmaakazijn. Jaar in jaar uit. Mijn nieuwe buurman houdt meer van groen, dus ik heb goede hoop dat ook zijn hitte-eiland de komende jaren transformeert naar een groen paradijsje voor vogels en insecten. Net als mij permacultuur tuintje dat nu haar tweede seizoen in gaat. De verwilderingsbollen zijn al lustig aan het opschieten.

Met de straat hebben we gemeenschappelijk groen waar we tijdens de maandelijkse 'bakkendag' zelf huis-houden. In mijn tuin staat een geadopteerde plataan, een verjaardagscadeau voor mijn 50-ste, van mijn ouders).

Maar stel nou dat we de versteende tuinen bij elkaar op zouden tellen, en we komen samen tot ongeveer het formaat van een tennisbaan... dan zouden we daar een mini-bosje kunnen planten volgens de Miyawaki methode. Biodiversiteit, vermindering van hittestress, betere waterberging, betere luchtkwaliteit... Dat zou wat zijn he? Kijk maar: