Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #371

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #371
Met 't pontje de Dommel oversteken in Den Bosch

Het Grote Sanne's Filters Ochtendrituelen Onderzoek!

Vorige week vroeg ik naar jullie ochtendrituelen. Met 8 respondenten zit ik op een respons van 10% en dat vind ik lang niet slecht :-D

100% van jullie staat überhaupt op, doet íets aan persoonlijke hygiëne en heeft de wens om iets te doen of te laten wat ze nu laten of doen. Tijdstippen van wakker worden zitten tussen twintig over vijf en half acht.

Het kortste ritueel klokken we op 20 minuten, het langste op 120 met een uitloper naar 150 minuten, maar dat is wanneer respondent per ongeluk ver voor de wekker is wakker geworden. Persoonlijke hygiëne en moeder natuur komen op de eerste plaats. Levende have op de tweede. Bewegers, ontbijters en anderszins actieven zijn in de minderheid. In dat segment van activiteiten zitten dan ook de dingen die mensen wel willen doen als ze ze niet doen, of niet als ze ze wel willen.

Wat ik niet terugzie in de reacties is het nemen van een ijsbad. Op mijn vraag wat de waarde van je ochtendritueel voor jou is, kreeg ik de minste antwoorden. De antwoorden die wel gegeven werden waren dat het rustig aan de dag kunnen beginnen de toon kan zetten voor de rest van de dag. Daar herken ik mezelf in.

Onderstaande infographic is de reden dat deze filters zo laat is. Ik heb diverse versies gepield en deze was het meest helder en minst bevlekt :-D

Wens

Alle respondenten gaven aan dat er iets in hun ochtendrituelen anders zou mogen. In overweldigende aantallen kwam daarbij naar voren dat meditatie, contemplatie, reflectie node gemist wordt. Mag ik jullie dan (opnieuw) voorstellen aan een van mijn grote inspirators: Alan Watts? Master of metaphors, degene die oosterse filosofie naar het westen haalde, de man die met nuchterheid en droge humor Taoistische en Buddhistische principes toegankelijk maakt.

Een aantal van zijn talks is in de vorm van een podcast beschikbaar gesteld. Hier:

Being in the Way Podcast - Alan Watts