Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #357 -

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #357 -
Utrecht! 

Bemoedigend

Laat ze praten.

Klimaatactivisten onderbreken concert, krijgen steun van wereldberoemde dirigent - Joop - BNNVARA
Klimaatactivisten onderbreken concert, krijgen steun van wereldberoemde dirigent.

Bekentenis

Tot zo'n tien jaar geleden werkte ik met heel veel plezier en passie voor een vitale landbouw. Onder andere voor de Rabobank. Ik dacht bij te dragen aan gelijkwaardige samenwerking en een transitie naar een duurzame, toekomstbestendige agrarische sector. Maar toen puntje bij paaltje kwam en er ook hulp nodig was voor boeren die wilden stoppen of die extensiever en duurzamer wilden werken, gaf Rabobank niet thuis. Sterker nog: toen het melkquotum verdween stonden ze klaar om boeren die wilden groeien, te financieren.

Het steekt me dan ook dat Rabobank een nieuwe partner is van de Dutch Design Week. Een plek / evenement waar door designers en grote en kleine partijen met een ontwerp-invalshoek aan een duurzame toekomst wordt gewerkt. Waar fel gereageerd wordt op pogingen tot greenwashing (en art-washing, diversiteits-washing etc). Waar ik met Rijkswaterstaat voor het derde jaar op rij een gave experience faciliteer.

Extinction Rebellion heeft na iets minder dan een maand de blokkade van de a12 opgeschort. De politiek is nu aan zet. Maar als je denkt dat het nu stil wordt, think again. Na succesvolle actie tegen Schiphol gaan ze samen met Greenpeace op 11 oktober bij de Rabobank aan de slag. Ik steun dat van harte.

Extinction Rebellion Nederland
11 oktober voeren Extinction Rebellion met Greenpeace actie tegen Rabobank. Samen eisen we van de Rabo: STOP VERWOESTEN, START VERGOEDEN!

Voor wie denkt dat het allemaal wel mee valt

Jelmer Mommers zet wat zaken kort maar krachtig op een rijtje.

Het Verenigd Koninkrijk zet de oliekraan maximaal open (en wat me verder opviel in het klimaatnieuws)
Ons klimaat verandert en de duurzame revolutie is in volle gang. Ik volg het klimaatnieuws en praat je bij: