Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #341 Over seks en opstand tegen klimaatverandering. This is the moment namelijk.

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #341 Over seks en opstand tegen klimaatverandering. This is the moment namelijk.
Van Instagram geplukte foto. 

Interessante reconstructie van ophef over seksuele voorlichting op scholen tijdens de week van de lentekriebels.

Hoe misinformatie de online haatmachine tegen de Week van de Lentekriebels op gang trok
De ‘Week van de Lentekriebels’ had een vrolijke themaweek over relationele en seksuele vorming voor basisscholieren moeten worden, maar dat liep anders.

Die mogelijk een bijdrage heeft geleverd aan dat er MEER lessen gegeven zijn. Vervang 'ondanks' dus eventueel in 'dankzij'. Lekker puh.

Ondanks onrust meer voorlichtingslessen gegeven in Week van de Lentekriebels
Lessen uit lespakket Kriebels in je Buik werden werden bijna 28.000 keer gegeven. Dat is volgens expertisecentrum Rutgers, die het pakket ontwikkelde, meer dan ooit.

Klimaatverandering

Het IPCC waarschuwde voor de laatste keer. Als we NU actie ondernemen is er nog wat aan te doen. Zo niet dan is het te laat. Dan is de schade van klimaatverandering onherstelbaar en onomkeerbaar.

Sta jij al in de actiestand? Je huis geisoleerd, je georienteerd op warmtepompen, lekkere dikke trui aan gehad de hele winter? Of misschien heb je wel op de A12 gestaan, of doe je hele andere dingen. Ik weet ook wel dat ik voor een groot deel voor eigen parochie preek maar hoort zegt het voort. Er kan best veel.

In Zwitserland klagen oudere vrouwen de staat aan bij het Europese Hof van de Rechten van de Mens.

KlimaSeniorinnen Schweiz
The public hearing on our complaint will be hold before the Grand Chamber of the ECtHR in Strasbourg on March 29, 2023 from 9:15 to 11:30. Our legal team, consisting of Cordelia Bähr, Martin Looser…

En in Nederland begint het ook steeds meer te leven. Ik luister met veel plezier naar de Saar podcast (50+ en nog lang niet dood). Een van de presenterenden neemt enthousiast en moedig deel aan de demonstraties van Extinction Rebellion.

Podcast - Saar Magazine
Dit is de Saarpodcast: 50+ maar nog lang niet dood. In deze podcast bespreken we alles waar je als vrouw van rond de 50 tegenwoordig tegenaan loopt.

Ondanks wat ik misschien uitdraag is het voor mij altijd een brug te ver geweest om de straat op te gaan. Maar misschien komt dat er een dezer dagen toch wel van. Want de urgentie wordt almaar groter en het handelen schiet nog steeds zo rampzalig tekort. En er zijn heel veel andere manieren om (achter de schermen) bij te dragen aan Extinction Rebellion (en aan een betere wereld), en dat doe ik dan ook met veel vuur.

Rebelleer mee · Extinction Rebellion Nederland
Maak jij je ook zorgen over het klimaat en ben je het zat om machteloos toe te kijken? Sluit je dan aan bij de duizenden mensen die in actie komen via Extinction Rebellion. Je kan op verschillende manieren mee doen en iedereen is welkom.

Misschien past (doneren aan) procederen tegen stikstofbeleid of klimaatverlamming beter bij jou. Dat doen / deden MOB, Milieudefensie en Urgenda onder andere.

En via Wise kan je o.a. CO2 rechten uit de markt halen. Da's tof!

Voorpagina - WISE
World Information Service on Energy

Of ontrek grond aan de industriele landbouw en geef haar een nieuw leven waar ruimte is voor biodiversiteit.

Land van Ons – Herstel biodiversiteit en landschap op ons boerenland

Of begin een herenboerderij en verbouw je eigen eten.

Homepage | Herenboeren
Samen duurzaam voedsel produceren