Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #340 Over zomertijd, dure prullen, animaties en vrienden maken

Zomertijd, weer even zeiken

Gosh wat haat ik de zomertijd. De klok een uur vooruit, ik sta klaar voor weer een lange periode van jetlag. Wat de zomertijd doet als ie fuckt met ons bioritme lees je hier:

Help, de klok gaat weer vooruit! Waarom het zo moeilijk is om aan de zomertijd te wennen
Alles iets later doen dan de klok aan de muur ons influistert, gaat de meeste mensen nou eenmaal makkelijker af dan alles een vol uur eerder doen.

Verhalen verkopen!

Een sociologisch experiment / kunstproject waarbij items uit kringloopwinkels (gemiddeld 1,25 USD inkoop) voorzien werden van een verzonnen verhaal en geveild op eBay. Totale opbrengst van alle items bij elkaar ruwweg 8.000 dollar.

De verhalen zijn parels om te lezen, de stukken deden mijn tanden trillen van lelijkheid. Heerlijke verdwaalsite weer.

Significant Objects | …and how they got that way
…and how they got that way
Significant Objects, a literary and anthropological experiment devised by Rob Walker and Joshua Glenn, demonstrated that the effect of narrative on any given object’s subjective value can be measured objectively.

Animaties om je vingers bij af te likken

Spelende vrouw Marieke van Dam kreeg 'savonds nog trek in drop, deed haar jas over haar pyjama voor een snel bezoekje aan de supermarkt. Ze zag een grote groep mensen dezelfde kant op kijken en hoorde allemaal geluiden. Nader onderzoek wees uit dat er op een gevel een animatiefilm werd vertoond. Toen de film afgelopen was dacht ze dat dat het was. Maar de groep sliertte verder en verderop werd er wéér een film vertoond. Mensenkinderen wat een ongelooflijk tof avontuur. En wat boffen we dat Marieke zo nieuwsgierig is. En hoewel wij niet meer op gevels kunnen koekeloeren, levert het programma van het festival weer een hele bende kijkplezier op! Hoppetaa, enjoy.

Program 2023 now online - Kaboom Animation Festival
Check out the complete program for the online festival from March 24th to April 2nd, 2023…

Zijn we de kunst van het vriendenmaken verleerd?

Het gevoel gelukkig te moeten zijn maakt dat mensen vervreemd raken van zichzelf? Het leven is niet altijd een feest.