Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #336. Over bomen redden, nog wat over meenten, zeikschrift en bedankjes.

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #336. Over bomen redden, nog wat over meenten, zeikschrift en bedankjes.
Mijn adoptieplataan :-D

Bomen redden in het kwadraat

Voor mijn vijftigste verjaardag kreeg ik van mijn ouders een plataan voor in mijn voortuin. Een grote, oude dakplataan uit een soort bomenasiel. Maar zo groot en oud als de Wereldboom in Eindhoven is de mijne niet. Die is namelijk 262 jaar oud! Er was een vlonder omheen waar concerten werden gegeven. Dat vlonder bleek nogal brandbaar en dat combineerde afgelopen zomer niet zo goed met de baldadigheid van enkele tieners. Uhm... poef, plataan verbrand. Groot verdriet. Maar nu het goede nieuws: die boom kan dus misschien nog gered worden door scheuten die om de boom heen opkomen, en lange dunne wortels, om de boom heen te vlechten zodat ie een jas krijgt van eigen makelij. Naar voorbeeld van de basket tree in Gilroy Gardens, Californie. En laat het maar aan die amerikanen over om een pretpark te maken van apart groeiende (door menselijk ingrijpen geleide) bomen. Maar goed, ik vond het creatief en fascinerend. Dank voor de tip pa!

Deep-Rooted Secret at Gilroy Gardens
When Axel Erlandson died, he left behind his legendary circus trees. Here’s how two strangers saved them.

Twee oude bekenden over meenten (de commons)

Nou, da's ook grappig. Had ik het de vorige keer over het artikel over meenten uit de correspondent, komt er een podcast voorbij van Erno Hannink. Hij interviewt Jeroen Doensen. Jeroen pioniert al jaren op verschillende manieren voor o.a. een nieuwe, inspirerende, samendeelzame economie. En Erno zet zich (ook al jaren) in voor ondernemers die positieve impact hebben. Beide heren ken ik ook al twintig jaar, uit alle fijne hoekjes van mijn netwerk. Grappig dus ook dat mijn naam al in de eerste minuut van deze podcast valt. Maar ook na die eerste minuut is hij zeer de moeite waard om naar te luisteren!!!

De Zuidas mag failliet gaan - Jeroen Doensen ⋆ Decide for Impact
Vandaag het gesprek met Jeroen Doensen. Jeroen is Econoom op ontdekkingsreis in de wereld van morgen. Hoe gaan we een duurzame liefdevolle economie creëren die het met iedereen goed voor heeft. Waar waarde het uitgangspunt is en waar we verder denken dan onze neus lang is. Hij pleit voor een echte e…

Zeikschrift over vrouwen en leiderschap

Dat ik fan ben van Madeleijn van den Nieuwenhuizen is geen verrassing, toch? Hier werd ze geinterviewd over vrouwen, leiderschap, feminisme etc. Ik ben af en toe een beetje jaloers op haar variatie van invalshoeken en de rust en helderheid waarmee ze vertelt. Luister zelf maar.  

Dankjewel

Hoeveel manieren zijn er om dankjewel te zeggen? Soms kom je woorden tekort. Laat je inspireren door Hugh Laurie. En geheel terzijde: ik was al geen fan van baarden maar bij Hugh Laurie vind ik het nog meer zonde (zondener?) want hij heeft zo'n briljante scheve grijns en die kan ik nu niet zien. Maar goed. Superleuk filmpje dit.

Nog een liedje

Nadat Dave en Phil in 2018 mijn grote liefde Machine Head verlieten viel ik een beetje in een gat. Bij hun concerten trof ik altijd maatjes van over de hele wereld. Ik was bang dat het weefsel uit deze tribe zou wegvallen. Op Alcatraz Festival in 2019 trad Phil op met Vio-lence, en Dave met Sacred Reich. Zodoende waren er ook behoorlijk wat tribe-genoten op komen draven. Uit Schotland, Frankrijk, Italie en Rusland. Ik zei grappend dat ik me verheugde op uitsmijter Avatar, uit Zweden. En dat hun concerten wel eens ons nieuwe bindmiddel zouden kunnen worden. Het was echt een grapje want Avatar is echt zoooo anders dan Machine Head. Maar wat ze gemeen hebben is wel een hele duurzame liefde voor hun publiek en dat werpt zijn vruchten af. Ik zie ze in maart met bovenstaande maatjes in Parijs en nog eens in Tilburg. En dan verheug ik me hierop: