Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #300

Hebben jullie me gemist vorige week? Ik kreeg al een appje, waar mijn zondagmorgeninspo bleef. Sorry jongens, ik lag er even vanaf. #teveelhooiopmijnvork #behoefteaanbubbelenmetgeliefde.

Nou ja en ook, ik voelde hem gewoon even niet. Wat een kutwereld. Op microniveau merk ik het aan hoe kort ieder's lontje is. Roadrage, kassarijnijd, driewoordenantwoorden op mails...

Maar goed. Nu gaat het wel weer. Het is nog steeds een kutwereld, corona is stom, inflatie ook, en Putin helemaal. En daar vind ik heus wel wat van, maar niet echt dingen die iets toevoegen aan het maatschappelijk debat.

Dus maak ik mijn wereldje graag wat kleiner, behapbaarder. De zon van vorige week was heerlijk, en de sneeuw van vandaag (ik schrijf dit vrijdag 1 april) is ook enorm welkom wat mij betreft.

Ik kon weer wat podcasts bijluisteren, waaronder mijn lievelings, die van Glennon Doyle. En daar kwam nog een allerliefstelieveling langs: Hannah Gadsby. Luister dus. Of niet, maar kijk dan in ieder geval Hanna's show Nanette op Netflix (als je dat nog niet gedaan had).

En de derde losse flodder die ik deel gaat over 'dik' zijn.

Okdoei.

Hannah Gadsby bij Glennon Doyle

Hannah Gadsby bij Glennon Doyle

Tasmania’s own Hannah Gadsby stopped stand-up comedy in its tracks with her multi-award-winning show, Nanette. When it premiered on Netflix in 2018, it left audiences captivated by her blistering honesty and her singular ability to take them from rolling laughter to devastated silence.

1. Why Hannah describes her later-in-life Autism Spectrum Disorder diagnosis as “an exfoliation of shame.”

2. How neurodiversity affects Hannah’s relationships–and how she connects to the world through what’s “interesting” instead of what’s “important.”

3. Hannah’s revolutionary commitment to stop using self-deprecating humor about her body, sexuality, and gender–and why we might all consider the same commitment.

4. Why it’s easier for Hannah to share her personal stories “in bulk” on stage instead of one-on-one.

5. What it takes for Hannah to prepare for conversations.

Watch Hannah Gadsby: Nanette | Netflix Official Site

Watch Hannah Gadsby: Nanette | Netflix Official Site

Australian comic Hannah Gadsby reshapes standard stand-up by pairing punchlines with personal revelations on gender, sexuality and childhood turmoil. Watch trailers & learn more.

Everything You Know About Obesity Is Wrong - The Huffington Post

Everything You Know About Obesity Is Wrong - The Huffington Post

For decades, the medical community has ignored mountains of evidence to wage a cruel and futile war on fat people, poisoning public perception and ruining millions of lives. It's time for a new approach to this health epidemic.