Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #282

Mark Rutte toont leiderschap tegen klimaatverandering (... of niet?). Als je de klimaattop wil volgen, weet De Correspondent wie je in de gaten moet houden.

Evergreen: Liz Gilbert over de magie van creativiteit

En nog een podcast.

Mark Rutte is mijn droompremier - deze dan:

Beste Mark Rutte, zo klink je als je #klimaatleiderschap toont
Verantwoording: Hoe onze deepfake klimaattoespraak van Mark Rutte tot stand kwam (en waar die op is gebaseerd) - De Correspondent

Verantwoording: Hoe onze deepfake klimaattoespraak van Mark Rutte tot stand kwam (en waar die op is gebaseerd) - De Correspondent

We maakten een deepfake video waarin ‘premier Mark Rutte’ verregaande klimaatmaatregelen aankondigt. In deze verantwoording vertellen we over onze motivatie voor deze vorm, en verwijzen we naar de bronnen waarop we de toespraak baseerden.

De klimaattop volgen? De Correspondent cureert

Wie te volgen tijdens de klimaattop #COP26? - De Correspondent

Komende zondag begint de klimaattop in Glasgow, COP26. Wie moet je volgen voor nieuws en achtergrond? Waar moet je zijn voor vlijmscherpe opinies of de betere gesprekken? Handige bronnen op een rij.

Jetske's podcast over dementie op jonge leeftijd

HersenHelden

HersenHelden

HersenHelden is de podcast van Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC over ziekten die leiden tot dementie, vooral op jonge leeftijd. Presentator, onderzoeker en proefpersoon Jetske van der Schaar gaat in gesprek met bijzondere gasten, van professor tot patiënt en van mantelzorger tot proefpersoon. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor betere zorg en baanbrekend onderzoek. Ze praten over alles wat erbij komt kijken om de problemen te ontrafelen en op te lossen. Wat hebben ze bereikt, waar staan we nu en hoe ziet de toekomst eruit?

Liz Gilbert over creative genius...

Your elusive creative genius | Elizabeth Gilbert