Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #275

Boeren, natte voeten en regeren. En een mopje muziek als uitsmijter.

Goed boeren

Mooi artikel over natuurinclusief boeren. Beetje jammer van de sterke focus op CO2 compensatie. Deze manier van duurzame landbouw met een gesloten, lokale kringloop is beter voor plant, dier, mens en boer. Heel simpel. Maar goed, die CO2 kan wel helpen om een heldere businesscase te maken. En dat is in deze tijd waarin waarde nog steeds uitsluitend in geld lijkt te worden uitgedrukt, een slim idee.

Vijf notenbomen voor een retourtje India – De Groene Amsterdammer

Vijf notenbomen voor een retourtje India – De Groene Amsterdammer

Wereldwijd experimenteren akkerbouwers en veehouders met een nieuwe, duurzame vorm van landbouw. Door hun land duurzamer te bewerken, leggen de boeren koolstof als het ware vast. Is carbon farming de oplossing voor ons CO2-probleem?

Natte voeten?

Vorige keer deelde ik al iets over het nut van het hogerop zoeken bij watersnood. De recente beelden van overstromingen in Limburg, Belgie en Duitsland kwamen op mij zo exotisch over. Zo dicht bij huis, zo ver van mijn bed, toch nog he? Had jij dat ook?

Wil je weten hoe hoog het bij jou kan komen? Even hieronder checken. Bij mij tot twee meter. Kelder en het grootste deel van mijn begane grond dus. Uhmmm.

Hoe hoog komt het water bij jou? – Overstroomik

Your description for this link...

We hebben nog steeds geen kabinet hahaha

Hahaha... als ik niet ga lachen ga ik huilen. Ik voel me inmiddels nog minder vertegenwoordigd dan toen ik mijn stem uitbracht... Maar ja, hoe kan het dan anders? Gelukkig wordt daar druk over gebrainstormd en mee geëxperimenteerd. Kijk maar:

Meer dan een inspraakavond, beter dan een referendum: met deze democratische vernieuwing kan de burger zélf beleid maken - De Correspondent

Meer dan een inspraakavond, beter dan een referendum: met deze democratische vernieuwing kan de burger zélf beleid maken - De Correspondent

null

Iedereen wil een burgerforum; nu het kabinet nog | Nieuwsbericht | Klimaatakkoord

Iedereen wil een burgerforum; nu het kabinet nog | Nieuwsbericht | Klimaatakkoord

null

Mopje muziek: serie Metal Evolution

Drie afleveringen heb ik er nu op zitten. Kijken met een wandelende muziekencyclopedie naast me op de bank is een onbeschrijflijk genoegen... Gisteren eindigde het abrupt bij aflevering vier, die om GrootGeldGraaiersredenen (Warner Brothers' conflict met Youtube) geblokkeerd is.... Maar goed, er is nog genoeg wél te zien over de geschiedenis van Heavy Metal... Voor wie er oren naar heeft.

Metal Evolution Series 1 01of11 Pre Metal