Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #257

Kort en goed. Denk ik.

Onbudsmens voor toekomstige generaties

In Wales hebben ze er zo een. Zou hier ook niet misstaan.

Sophie Howe | Speaker | TED

Sophie Howe | Speaker | TED

Sophie Howe safeguards the interests and well-being of the future generations of Wales.

De beste tijd om een boom te planten

Is vijftig jaar geleden. De een na beste tijd is vandaag. Ik vond een 25 jaar oude plataan, bij Schouten in Abbekerk. Papa had het gegoogled, die slimmerd. Ik kreeg hem in september cadeau voor mijn 50 ste veraardag. Scouten adopteert bomen van bij particulieren, gemeentes en bedrijven die er vanaf willen. En ze planten die weer bij mensen die graag een uit de kluiten gewassen, volwassen exemplaar willen. Hij is in mijn voortuin van de week geplant. In Nijmegen. De boom woonde hiervoor in Haarlem. Heel toevallig. Ik ook namelijk tot 2012. Nou ja!