Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #249

Stem niet op de eerste vrouw!

70% van de mensen die over mij beslissen in de tweede kamer is man. De helft van de bevolking is vrouw. Het idee van de tweede kamer is vertegenwoordiging, en ik voel me dus niet helemaal vertegenwoordigd. Vrouwen van kleur, of met een handicap, non-binaire mensen of LHBTQI-ers. Of alle mogelijke combinaties hiervan voelen zich waarschijnlijk nog veel minder vertegenwoordigd

Nou was mijn oplossing om op de eerste vrouw op de lijst van mijn partij te stemmen. Volgens mij zijn er wel meer mensen die dat doen. En dan is er dus een soort overschot van stemmen op die vrouw, en die gaan naar de (vaak witte) mannen die als volgende op de lijst staan. Das dus niet de beste manier om meer diversiteit en vertegenwoordiging in de kamer te krijgen. De laatste paar verkiezingen zoek ik dus wat dieper door op de lijst.

Home verkiezingen - Stem op een Vrouw

Home verkiezingen - Stem op een Vrouw


Klimaat staat vrij hoog op alle partijprogramma’s maar...

Joeghei, het belang van het tegengaan van klimaatverandering is aan het doordringen. Nu nog het met elkaar eens worden over HOE dan? Inzichtvol artikel.

De beste klimaatpartij is de partij die de VVD kan overtuigen - Reporters Online

De beste klimaatpartij is de partij die de VVD kan overtuigen - Reporters Online

null

Veerkracht kwijt

De laatste tijd ben ik een beetje gefrustreerd over mijn veerkracht. Ik kan niet meer zo snel schakelen, verwerk informatie maar heel opppervlakkig, inbox en telefoon beheersen mijn dag in plaats van het diepe werk waar ik zo gelukkig van word. Nee geen burn out maar wel een soort survivalmodus die niet gezond is om lang vol te houden. Lees of luister dit gesprek van Lex Bohlmeijer met Patrick van Luijk.

Burn-out? Adem in, adem uit, adviseert deze ex-topsporter (en daar is niets zweverigs aan) - De Correspondent

Burn-out? Adem in, adem uit, adviseert deze ex-topsporter (en daar is niets zweverigs aan) - De Correspondent

Your description for this link...

Parelvissen bij de stoicijnen

Mark Manson vat hier helder samen wat er inspirerend is aan de stoicijnen en waar het bij hem geen match is, en zet dan nog uiteen hoe boeddhisme en stoicisme complementair zijn. Dan zet hij het existentialisme er nog even naast. Verfrissend (en nu de Tao nog).

Why I Am Not a Stoic

Why I Am Not a Stoic

There's a lot to like about stoicism, but it falls short in some key areas for me. Here's my take on it and the other influences on my personal philosophy.

Plaatjes kiek’n

Pictogrammen. Praktische beelden die een verhaal vertellen waar je werkelijk wat aan hebt. Het is een waanzinnig lastige vorm van toegepaste kunst (vind ik). Een Japanse ontwerpstudio ontwikkelde een open source set van iconen ten behoeve van toerisme in Japan. Knap werk om in zulke kleine simpele plaatjes zoveel te vertellen.

EXPERIENCE JAPAN PICTOGRAMS

EXPERIENCE JAPAN PICTOGRAMS

EXPERIENCE JAPAN PICTOGRAMS are a novel set of visual symbols developed for people of all cultures and ages to enhance their tourism experience in Japan.

Wat is in de kern de reden achter de purpose van jouw why?

Wat is in de kern de purpose van jouw why? 3 simpele tips