Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #212

Ik ben gezakt voor het corona examen. Dat ik nog leef mag een wonder heten. En verder wat fascinerend leesvoer en een filmtip.

OOPS

Wat weet jij van de lockdownregels tot 1 juni? Doe de test

Wat weet jij van de lockdownregels tot 1 juni? Doe de test

Het regeldoolhof van de anderhalvemetersamenleving is ondoorgrondelijk. We leggen je een aantal situaties voor. Zou jij een boete krijgen? Let wel: na 1 juni zullen de antwoorden op deze vragen weer anders zijn.

Deze nieuwe 'religie' komt steeds dichterbij

Steeds vaker hoor ik verre en nadere bekenden 'feiten' te berde brengen die in het complotdenkerswereldje welig tieren. Handig om te weten hoe dit gedachtengoed een beetje in elkaar zit en waar het vandaan komt. Deze longread vliegt het aan als een soort nieuwe religie. Geen gekke invalshoek.

QAnon Is More Important Than You Think - The Atlantic

American conspiracy theories are entering a dangerous new phase.

Het betere wensdenken

De bespiegelingen over een wereld na corona vallen mijns inziens vooral vaak in het straatje van hoe iemand voor deze crisis al vond dat de wereld er uit zou moeten zien, maar dan versterkt. We komen hiermee nog steeds niet uit onze bubbel. Maar ik denk dat dat niet zo erg is. Doe maar lekker je bubbel, vooral als het ook de mijne is. En dan hopen dat dat de grootste is en dat het inderdaad werkelijkheid wordt.

Het tijdperk van het neoliberalisme loopt ten einde. Wat komt ervoor in de plaats? - De Correspondent

Het tijdperk van het neoliberalisme loopt ten einde. Wat komt ervoor in de plaats? - De Correspondent

In een crisis kan wat ooit ondenkbaar was ineens onvermijdelijk worden. Nu het neoliberalisme zijn beste tijd heeft gehad en we de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog meemaken, is de tijd aangebroken voor ideeën die tot voor kort nog onhaalbaar leken, van hogere belastingen voor de allerrijksten tot een overheid met veel meer lef. (Dit artikel is ook te beluisteren.)

Recht je hart in

Hardop lachen en af en toen een traantje van ontroering wegpinken bij deze documentaire. Informatief over het gedachtengoed van biodynamische / circulaire / permacultuur landbouw. En een staaltje storytelling die je zo het verhaal in trekt. Een dikke 9,8. Het enige jammere vind ik dat de verteller de inzichten neerzet alsof het zijn eigen eureka momenten waren. Terwijl het 'gewoon' bestaande kennis is. Die bronnen had hij mogen vieren want daar zitten echte helden tussen.

The Biggest Little Farm Movie. Coming to theaters Spring 2019

The Biggest Little Farm Movie. Coming to theaters Spring 2019

A testament to the immense complexity of nature, The Biggest Little Farm follows two dreamers and a dog on an odyssey to bring harmony to both their lives and the land. Search for screenings and book tickets on the official website brought to you by NEON