Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #163

Twee linkjes slechts. Maar denk maar niet dat je daar snel mee klaar bent :-D. Een reden dat het vrij mager is, is dat ik zelf vrijwel geen youtube filmpjes meer kan kijken. Wel op mijn mobiel, en wel op mijn laptop als ik in incognito modus zit, maar als ik 'normaal' browse niet. Mocht er iemand daar een oplossing voor weten, hou ik me aanbevolen want dit is heel stom.

Anyhoo, fijne week gewenst!

Wie verdient onze empathie?

Mooi hoe in deze podcast het verhaal in laagjes verteld wordt, met een soort Droste effect. En hoe de makers hun fundamentele waarden onderzoeken en hun kijk op de zaak bijstellen door het verhaal compleet te maken.

Er valt wel meer over te zeggen, maar dat doe ik niet. Luister zelf maar.

Invisibilia : NPR

Invisibilia : NPR

Who deserves our empathy?

Quantuminternet

Ik word enthousiast van mensen die enthousiast worden van dit soort dingen: "Op een dag belandde ze bij een praatje van de quantumwetenschapper John Preskill. ‘Hij had het over qubits, die tegelijkertijd 0 en 1 konden zijn. En dat je die niet kon kopiëren. Dat vond ik echt supercool.’"

Deze hacker werkt aan een veilig en snel internet op basis van quantummechanica

Deze hacker werkt aan een veilig en snel internet op basis van quantummechanica

Eerst was Stephanie Wehner hacker, nu is ze bezig met het ontwikkelen van quantuminternet. Dat moet sneller en veiliger zijn dan het gewone internet.