Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #114

Iets waar ik woest trots op ben. Pure poëzie met een waterdruppel interface. Onuitroeibaarheid van taartdiagrammen. Mooie podcast over dialoog en innovatie. Jetskes bucketlist. En nog iets over de blockchain.

Trots op dit:

Mensen dicht bij elkaar brengen door een goed gesprek. Ik geloof er heilig in. Ongeveer drie jaar geleden bedacht ik met en voor WomenInc een manier waarop vrouwen zelf heel laagdrempelig gesprekken kunnen organiseren met andere vrouwen. Hiermee kunnen ze hun netwerk uitbreiden, plannen maken om dromen te realiseren en lef en inspiratie op doen. De gesprekken zijn geïnspireerd op Durftevragen, de Dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog en Jump!. WomenInc traint al drie jaar lang gratis de vrouwen om deze gesprekken te begeleiden. Zo zorgen we dat alle deelnemers hun verhaal kwijt kunnen in een rustige, veilige sfeer. Ik hoorde af en toe al verhalen van mensen die zo'n gesprek hebben bijgewoond. Het raakt me elke keer als ze beschrijven hoeveel energie en inspiratie het geeft en dat in een groep met mensen die je niet of nauwelijks kent. En nu is er een heel mooi filmpje van gemaakt. Zit ik weer te glimmen van trots.

Schuif ook aanTafel! - YouTube

Schuif ook aanTafel! - YouTube

aanTafel is een simpele methode van WOMEN Inc. om alle vrouwen in Nederland te stimuleren een Doel te stellen, het gebruiken van hun Netwerk of het krijgen van Lef om nieuwe stappen te ondernemen.

Jane ontdekte haar passie door aanTafel - Nieuws | Vrouwennetwerk WOMEN Inc.

Jane ontdekte haar passie door aanTafel - Nieuws | Vrouwennetwerk WOMEN Inc.

Wat er zo mooi aan is, is dat de mensen aan tafel jou niet kennen. Ze weten niet wat je historie is. Ze luisteren onbevooroordeeld naar jouw verhaal en willen je oprecht helpen. Je moet je dus echt durven openstellen

Twee kanten van de blockchainmedaille

Als je iets wil delen waarvan je niet wil dat het verdwijnt kan je het in de blockchain verwerken. Da's fijn voor aan censuur onderhevige informatie. Maar ook voor illegale shit. Oh en het is kennelijk relatief eenvoudig om de afzender te achterhalen.

"Transparent" Blockchain Is Pretty Darn Useful For Sharing Private Info

"Transparent" Blockchain Is Pretty Darn Useful For Sharing Private Info

Cryptocurrency exchanges have been found to contain all sorts of information, both public and encrypted. These range from the annoying (advertisements) to the cutesy (never gonna give you up!) to the illegal (Wikileaks data, software keys, and child pornography.) It’s not all that hard for governments to de-anonymize the parties on either side of particular cryptocurrency transactions. That’s good news for combatting child abuse, but not-so-great news for whoever posted Yue’s letter.

Ik háát taart!

Als infographic fetishist ben ik van de anti-taartdiagrammenschool. Die krengen communiceren niets en worden vooral te onpas gebruikt. Als ik ze ergens zie ben ik op mijn qui-vive. Welke informatie proberen ze hiermee te verdoezelen? Is het misschien een poging om een rapport waarin eigenlijk niets staat op te fonkelen zodat we denken dat het gewicht heeft? En nu lees ik voor het eerst een artikel waarin een in mijn ogen valide argument vóór taartdiagrammen staat: mensen houden van ronde vormen. Ok.

When should you use a pie chart? According to experts, almost never — Quartz

When should you use a pie chart? According to experts, almost never — Quartz

people are much more likely to accurately assess information when it’s put in a bar chart than in a pie chart

Deep democracy, dialoog, storytelling

Deep Democracy staat heel hoog op mijn wensenlijst om toe te voegen aan mijn (al zeg ik het zelf) immense gereedschapskist aan tools. Jitske Kramer is een van mijn Deep Democracy helden. Ze is organisatie antropoloog. Waar men vroeger van zei dat je dat moest worden als je zeker wilde weten dat je altijd arm zou blijven. En wat nu een van de meer gewilde disciplines is :-D. Ze is te gast in Kim Spinder's innovatiewasstraat. Kim ken ik uit het Ambtenaar 2.0 tijdperk. Zij is wat mij betreft al lang een van de grootste pioniers in het lenig en flexibel werken. Een superfijne podcast dit, niet alleen deze aflevering.

#035 Jitske Kramer, HumanDimensions - Hoe leer je van volken die al eeuwen innoveren? Zo! — Innovatie Wasstraat — Overcast

#035 Jitske Kramer, HumanDimensions - Hoe leer je van volken die al eeuwen innoveren? Zo! — Innovatie Wasstraat — Overcast

Innovatie is niet nieuw, dat doen we al jaren.” Sterker nog: we weten allang hoe we moeten veranderen, alleen zijn we dat soms vergeten. Jitske Kramer, corporate antropoloog en oprichter van HumanDimensions, kijkt hoe mensen van oudsher…

Jetske. Geen bucketlist. Gewoon je droom leven.

Geen bucketlist. Wel het roer om en je droomwerk oppakken. Al was het het roer van een supertanker.

Blog: Mijn bucketlist? Die is leeg - Psychologie Magazine

Blog: Mijn bucketlist? Die is leeg - Psychologie Magazine

Toch gingen er nog maanden overheen voordat ik mijn onderneming verkocht en duurde het daarna nog ruim een jaar voordat ik mijn lang verwaarloosde wens om weer te gaan schrijven geleidelijk gestalte gaf. Alsof mijn toekomstperspectief een slagschip was dat zich maar heel traag liet bijsturen naar een nieuwe koers. Zelfs nu vind ik het nog spannend om hardop te zeggen dat ik ben begonnen aan een tweede boek, over mijn eigen verhaal.

Wat een schoonheid!

Pure poëzie! Een interface op basis van waterdruppels. Je kan ze laten bewegen en van kleur doen veranderen. Het is nog superconceptueel maar in het artikel staan wel voorbeelden van mogelijke toepassingen. Kijk vooral naar het filmpje en de foto's en gifs. Om je vingers bij af te likken!

Calm Interfaces Are Here, And They’re Wonderful

Calm Interfaces Are Here, And They’re Wonderful

By integrating a display into something that already has a powerful emotional component, the act of communicating becomes a lot more natural and relaxed than any ringtone, vibration, or bright red numbered badge.