Sanne Roemen - Door mijn filters #55

Gezien jullie reacties vinden jullie het prettig dat ik jullie help bewapenen. Nou. Hieronder nog een paar parels die daar weer aan bijdragen. Plus het antigif: schoonheid.

Tederheid, compassie, empathie

Kunnen we praten? Want ook Nederland valt uiteen

Kunnen we praten? Want ook Nederland valt uiteen

Zo ontstond het initiatief Kunnenwepraten.nl, waar we vanaf vandaag drie weken lang proberen hierover te praten. Hier wisselen we geen meningen, maar ervaringen uit. Wat heb jij in je eigen leven meegemaakt waardoor je vertrouwen ging wankelen, of zelfs is ingestort? Hierop praten we verder. Geen debat, maar een gesprek. En het doel is simpel: mensen in hun eigen woorden aan het woord laten, zodat we beter van elkaar gaan snappen hoe we in de wereld staan.

This Graffiti Artist Is Tearing Down Billboards and Turning Them Into Shelters for the Homeless – Narratively

This Graffiti Artist Is Tearing Down Billboards and Turning Them Into Shelters for the Homeless – Narratively

Disturbed by the extent of the homeless crisis throughout the Bay Area, Pemex says, “It’s literally getting to the point where we’re pushing these people under the bridge [and] away from what we see everyday.” As he sees it, Oakland’s more privileged residents have begun to establish their “own communities independent from these people, when in reality we’re all the same. The only difference is that they were dealt a lot more fucked-up cards than us.”

Feiten en duiding

Stemmingmakerij

Het gaat goed met Nederland. De werkloosheid is sterk gedaald, we zijn hartstikke rijk, de criminaliteitscijfers dalen al jaren, onze kinderen groeien het meest gelukkig op ter wereld, en de wereld is de laatste tien jaar veiliger dan ooit. Toch presenteren veel politieke partijen een heel ander beeld van Nederland. De verkiezingsprogramma’s spreken van ‘problemen en bedreigingen ver en dichtbij huis’ (VVD), ‘een toenemende migratie en een verdere globalisering die worden ervaren als bedreiging’ (PvdA), de ‘islamisering van ons land’ (PVV), ‘een knagend gevoel van bezorgdheid voor iedereen die goed naar de toekomst kijkt’ (FvD), en een ‘vrees voor terreur en een toenemend gebrek aan respect en saamhorigheid’ (CDA). Emotionele uitspraken die door de feiten weersproken worden. Gaat het hier om stemmingmakerij, om ons bang te maken en zo onze stemmen te trekken?

Democratie, rechtsstaat, mensenrechten

Grote verschillen privacy en veiligheid in verkiezingsprogramma's - Privacy Barometer - De actuele stand van de politiek over privacy

Grote verschillen privacy en veiligheid in  verkiezingsprogramma's - Privacy Barometer - De actuele stand van de politiek over privacy

Er zijn veiligheidshardliners maar ook politieke partijen die op z'n minst waarborgen willen voor privacy. Waar zitten precies de verschillen? Privacy Barometer zocht het uit. Belangrijkste conclusie: Uit de verkiezingsprogramma's blijkt dat de VVD en het CDA voornamelijk focussen op maatregelen die de veiligheid zouden moeten vergroten. D66, SP, GroenLinks (GL), Partij voor de Dieren (PvdD) en de Piratenpartij (PP) willen juist meer aandacht voor privacy.

Privacy Stemwijzer Tweede Kamerverkiezingen 2017

Privacy Stemwijzer Tweede Kamerverkiezingen 2017

Met de stemwijzer bepaalt u welke partij het best met uw mening over privacy overeenkomt. Dit gebeurt aan de hand van tien stellingen. De veertien partijen die de afgelopen maanden in de peilingen minimaal een zetel hebben behaald, zijn in de stemwijzer opgenomen.

Obama lawyers form 'worst-case scenario' group to tackle Trump - POLITICO

Obama lawyers form 'worst-case scenario' group to tackle Trump - POLITICO

Fearful the new administration will abuse its power, the former president’s lawyers are uniting to fight back.

Schoonheid

Antigif

straw camera is an analogue lens made from 32000 drinking straws

straw camera is an analogue lens made from 32000 drinking straws

the straw camera produces a multipoint perspective from an array, resulting in pointillism-style photographs.