Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #354 - Zomer!

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #354 - Zomer!
Chris Kontos, Gwynne Coffee, neef Zack, ondergetekende en Tom Raven. 

Tijdens de hittegolf afgelopen juni dacht ik nog "jeetje, vroeger regende de zomer nog regelmatig helemaal weg, dat maken we tegenwoordig niet meer zo mee". Boy was I wrong! Maar goed. Deze staycation heb ik om meerdere redenen vrijwel geen vakantiegevoel gehad. Maar dat maak ik nog wel goed. En ik heb tussen de buien en het broeien door heus wel genoten. Muziek redt andermaal mijn humeur.

How heavy metal and head banging can help soothe your soul
Despite popular views that heavy metal causes disturbed behaviour, research shows it can actually help mental health.

Vooral van Het Valkhoffestival tijdens de Zomerfeesten. Op zaterdag, zondag én maandag uit mijn Metal en Rock sokjes gestuiterd. Heerlijk. Ook op Dynamo weer volledig aan mijn trekken gekomen met de dag erna nog een onverwacht klusje als chauffeur van een van mijn twee favoriete drummers en zijn crew die met teveel spullen was gestrand in zijn hotel en naar het vliegveld moest. Zo maak je nog eens wat mee.

Mooi rose is niet lelijk.

Ook ging ik twee keer naar Barbie. Met een rose t-shirt aan. De eerste keer in mijn eentje, de tweede keer met schoonzus en de neefjes. Ik heb me scheel gelachen. En hoewel ik heus wel een hypercommerciele veelverdiener zie die met light feminisme en dure merchandise goede sier maakt, heeft deze film ook best wel wat impact. Respect.

“Barbie,” the Movie: What Can We Learn?
Challenging patriarchy is good for women and men.
The ‘Barbie’ Movie Is Ending Relationships Left And Right
“I really didn’t even recognize how he was perceiving it until he asked, ‘Are you crying?’ two or three times throughout.”

Oppenheimer kon mij daarentegen niet echt bekoren. Een beetje een kletsfilm die mij aan de lopende band triggerde om mijn mobiel te pakken en dingen te googlen. Wat ik niet deed want asociaal.

Mijn dak ging eraf (van mijn huis) en een nieuw dak erop. Eindelijk zonnepanelen en daarmee is de per-saldo-energieneutraal renovatie van mijn woning na twee jaar eindelijk voor 99,9% afgerond. Het enige dat nog ontbreekt is een module in mijn afzuigkap die tegen een klepje in het dak zegt "hee, doe eens wat frisse lucht aanzuigen" op het moment dat ik de afzuigkap aan zet.

Maar goed, genoeg over mij. Nu wat parels voor jullie. Ik heb behoorlijk wat verzameld. Hier om weer een beetje op stoom te komen wat random shizzle.

Supervette interactieve kunst van JoonMoon.

's Werelds belangrijkste vrieskist

Ik ontdekte dat er mensen bestaan die niet weten van de SeedVault op Svalbard.