Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #350 - GESLAAGD!

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #350 - GESLAAGD!
Partyyyyyy!!!! 

Deze week neem ik lekker veel ruimte in voor de ACT coaching opleiding die ik afgelopen woensdag afrondde. Als je daar geen zin in hebt dan moet je nog even naar beneden scrollen. Ik wil graag aandacht voor een dierbare met een hulpvraag, en ik heb een cadeautje voor je. Dus. Enjoy!

Dansen met beren

BIJNA had ik in 2017 het bijltje erbij neergegooid. Dat geploeter in de marge, idealistische ambtenaren helpen de wereld te redden en er ook nog van kunnen leven? Maar om mezelf nog één schop onder mijn kont te geven nam ik een ACT (Acceptance and Commitment Therapy) coach in de arm. Dat bleek een meesterzet. Dansen met tegenslag en uitdagingen (het leven lijkt soms wel een moshpit). Zelf kiezen welke draken te verslaan en welke te accepteren. Focus op mijn waarden en bam! in de actie! Ik kreeg er weer lol in. Niet dat de shit daarmee verdween, maar ik had mijn 'rrrwaaaarrrrggggg' weer terug, mijn OOMPH.
Dit is wat idealisten die tegen de stroom in zwemmen nodig hebben: weten waar je het voor doet, pick your battles, dans met de obstakels en hou energie over voor de dingen die voor jou belangrijk zijn.
En dat ga ik vanaf nu dus ook actief verspreiden want ik slaagde woensdag voor de opleiding ACT Coach bij StressWise Academy. Wat een jaar! Met aardse, lieve, grappige, rustige, wijze docenten en medestudenten op reis. Om nooit te vergeten.
Met dank aan Alexander van Kleef, Imre Dietz, Jen van Horen, Maaike Welfing van StressWise Academy. En aan mijn mede studenten! Op de laatste dag trakteerden een aantal medestudenten ons nog op een zintuigelijke surprise party. Ook de docenten lieten deze gelegenheid om zich uit te dossen niet aan zich voorbij gaan. Zie boven :-D

Met ACT leer je dansen met lastige omstandigheden, emoties en gedachten zodat je ruimte hebt om actie te ondernemen voor wat écht belangrijk voor je is. Een fijne toevoeging aan mijn toch al rijke ingrediëntenlijst van Deep Democracy, Dialoog, Design Thinking, Open Space, Scrum e.v.a.

Metal mindfulness

Gelukkig zij een of andere monnik dat elke bewuste ademhaling al een meditatie is, dus eigenlijk mediteer ik al best veel :-D. Het is een belangrijke pijler van ACT en ik vind het ook heerlijk, maar ik krijg het niet goed verankerd in mijn dagelijks leven. Dus ik ging googlen of ik het een beetje "metal" kan maken want daar wordt in mijn ogen vrijwel alles beter van. En ja hoor:

Een evergreen die heel erg ACT is. Uit 2008

Een van de zes pijlers van Acceptande and Commitment Therapy is die van Waarden. Deze pijler heeft mij toen ik ACT coaching kreeg in 2017 ook de ingang gegeven om nieuwe energie en focus te vinden. Bij het grasduinen in oude artikelen op mijn website zie ik dat die waarden al langer belangrijk voor me zijn. Bijvoorbeeld om je nie tte laten overdonderen door informatie overdaad. Misschien ook wel de reden dat ik ooit met bloggen begon, en met deze filters. Nou ja...

Passie als informatiekompas | Sanne Roemen
Mocht ik laatst een gesproken column geven op het congres: “Technologie update voor kenniswerkers”. Geen idee wat dat zou inhouden maar het klonk leuk. In de trein schoten mij allerlei onderwerpen…

Cadeautje: een maand gratis De Correspondent

TIEN jaar geleden alweer... dat ik lid werd van De Correspondent. Jeetje. Nou ja, wel een feestje waard. En ik mag aan een onbeperkt aantal mensen een maand gratis Correspondent weggeven. Klik op de link en regel 't.

Een gratis maand De Correspondent cadeau - De Correspondent
Ken je de De Correspondent al? Zij maken nu 10 jaar journalistiek gericht op nuance, diepgang en vooruitgang. Om dit te vieren mag ik je een gratis maand cadeau geven, deze stopt daarna automatisch. Start nu jouw gratis maand via:

De zon in haar ogen!

Op een broeierige zomeravond met een strot vol stof en de live muziek van het Valhoffestival nog in mijn oren was ik even neergeploft langs de Waalkade. Mijn ogen haakten in die van een stralende vrouw in een rolstoel. Ze hield mijn blik vast en er verscheen en totaal ongefilterde liefdevolle grijns op haar gezicht. Mijn hart maakte een sprongetje. Toen keek ik naar haar gezelschap en ineens herkende ik de groep. Deze vrouw heb ik toen zij nog een klein kind was al eens ontmoet! Het is familie van een soort aangenomen 'zusje' van me. Nou ja, lang verhaal. Met de hele bups liepen we verder, óp naar het appartement van mijn ouders om nog even naar ze te zwaaien voordat Vanessa en haar gevolg weer naar huis zouden gaan. Dat liep nog een beetje uit de hand met een drankje en veel gezelligheid.

Anyway. Vanessa zit dus in een rolstoel en is transport-technisch nogal uitgedaagd. Dus loopt er nu een doneeractie. Ik zou het echt geweldig vinden als jullie helpen om hier ruchtbaarheid aan te geven.

Wie helpt Vanessa op weg? | Doneeractie.nl
Inzamelingsactie - Wie helpt Vanessa op weg?Deze aanvraag doe ik als PGB’er in samenspraak met familie.Voor een ontzettend vrolijke, liefdevolle jonge vrouw ben ik opzoek naar gulle gevers. Haar oude rolstoel bus heeft zijn dienst goed gedaan, na vele jaren en nog veel meer kilometers,…