Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #348

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #348
Gratis juwelen in mijn tuin. 

Deze keer eentje over cadeautjes. Zoals die kever hierboven. Kriskriebels wat is die mooi. Overvloed, blijheid, optimisme etc. Ook wel eens leuk voor de verandering, toch? En helemaal onderaan de reden dat je vorige week geen filters kreeg.

Als je niet vraagt wat je wil krijg je iets heel anders.

Snijbloemen bijvoorbeeld. (Ik ben geen fan van geamputeerde bloemengeslachtsdelen die onduurzaam geteeld worden in energieslurpende kassen en binnen een paar dagen dood staan te gaan in een vaas.)

De laatste tijd komt het weer vaak voor dat mijn klanten iets Durftevragen achtigs willen op hun bijeenkomst. Dan moet ik vaak even door een stapeltje misverstanden (da's toch een hashtag? dan moet ik heel gericht mensen uitnodigen he? etc...) heen ploegen en uitleggen wat het 'echt' is en hoe het ontstaan is.

En nu heeft Nils een paar minuten video opgenomen met een ultrakorte uitleg van het concept. Zo. Durf te delen!

Nils: "Durf te vragen is een vaardigheid die je, elke keer als je een netwerk in stapt, moet kunnen. Anders is het een gala van gemiste kansen." Durf te vragen bestaat al bijna twintig jaar. En is veel, véél meer dan een hashtag (die kwam later pas). En is verraderlijk simpel: als je duidelijk kan vragen wat je wilt of nodig hebt, en daarna je bek houdt en luistert naar wat mensen jou daarop willen geven, dan kan het zomaar zijn dat dingen lukken.

Kijk vooral deze langere video. Daar zitten onwijs inspirerende gave voorbeelden in. Ik weet zeker dat je superblij wordt van deze verhalen:

Nee, dat gaat niet over 'the secret' en over iets 'manifesteren' met je 'law of attraction'. Het gaat gewoon over vragen en dan dat krijgen. Een simpele vorm hiervan is bijvoorbeeld een verlanglijstje hebben en overal publiceren. Mijne staat bijvoorbeeld hier.

Als de video's jou te lineair zijn of te lang: je kan het boek dat Nils met Fanny Koerts schreef ook nog gratis downloaden.

Nederland wordt steeds progressiever...

Een optimistisch artikel in De Correspondent. Best wel iets om blij van te worden. Voor de verandering.

Wie had dat gedacht: Nederland wordt steeds progressiever
Ja, BBB won de verkiezingen, radicaal-rechts groeit en boze burgers maken kabaal op sociale media. Maar het grote plaatje laat wat anders zien. Of het nou gaat over feminisme, multiculturalisme, immigratie, seksualiteit, wetenschap of abortus: Nederlanders worden in razend tempo progressiever.

Vorig weekend geen filters? Ik ging halsoverkop naar een festival in Duitsland

Jongens, ik had even wat belangrijkers te doen. Kenners weten dat Testament een van de 'big five' is in het Bay Area Thrash genre. De gitarist had een crisis want zijn moeder werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. En wie mocht er invallen voor die gitarist? Phil Demmel! Sinds zijn vertrek bij Machine Head speelt hij in allerlei projecten en heeft hij o.a. al ingevallen in Lamb of God (als bassist en als gitarist). Vroegah (héél vroegah) heeft hij vaker met Testament gespeeld. De avond tevoren had hij nog een show met zijn eigen band Vio-lence. Hij was rechtstreeks het vliegtuig in gedoken en was nét op tijd voor het optreden op Rockhard.

Daar moest ik bij zijn. Je kan me als je heel goed kijkt ook zien op dit filmpje :-D