Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #362

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #362
Op gestuit op het Nyma terrein in Nijmegen: eend(t)je huren? 2cv4u

Een allegaartje van vindsels deze week. Uit de oude doos en van tips van vrienden.

Negenduizend zandlopers

Voor tijdmeting in groepen gebruik ik graag zandlopers. Ze verbeelden voor iedereen zichtbaar het verstrijken van de tijd. Dus afgelopen week had ik ze weer op tafel gezet voor een 24-uurs bijeenkomst van een vereniging van bestuurders uit het onderwijs. Een van de deelnemers sloeg erop aan. Haar pas overleden vader had er namelijk NEGENDUIZEND bij elkaar verzameld. Wow.

Vrienden maken is kinderspel

Uit de oude doos

Geen stoere kleren aan

Kijk de documentaire ‘Henk’ op 2Doc.nl
Portret van Henk Shakison, de Surinaams-Nederlandse conciërge van de Amsterdamse Rietveld Academie, die een eigenzinnige kijk heeft op thema’s als integratie, migratie, vaderschap, geluk en succes. Als tiener vertrok hij in de jaren zeventig met zijn moeder en zussen vanuit Suriname naar Nederland.…

Via Jopie

Portret van Henk Shakison, de Surinaams-Nederlandse conciërge van de Amsterdamse Rietveld Academie, die een eigenzinnige kijk heeft op thema's als integratie, migratie, vaderschap, geluk en succes. Als tiener vertrok hij in de jaren zeventig met zijn moeder en zussen vanuit Suriname naar Nederland. Hij maakte muziek en danste op hoog niveau, maar daarover praat hij niet meer. Gehuld in stukken uit een uitbundige modecollectie, geïnspireerd op zijn leven, zet hij zijn levensverhaal uiteen.

Hommel heeft een liedje!

Via Tonnis.

We Are Human, We Are Men, by HOMMEL
track by HOMMEL

Feminisme helpt mannen

Via Olga

Hoe feminisme mannen rust geeft - The School of Life Amsterdam
Mannen moeten vaker hun mond houden, maar niet over feminisme. Dit stelt Frank Meester in zijn boek ‘Feminisme voor mannen en andere wezens’.