Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #360 - De D van…

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #360 - De D van…

De D van Design. Dutch Design Week. Vorige week zaterdag heb ik een rondje gescout om een tour te maken voor de gasten van Rijkswaterstaat. De rest van de week was ik waardin van een experiment boven het Klokgebouw. Vrijdag wilde ik zelf vrij spelen op de DDW maar ik was toch maar naar huis gegaan met een fikse verkoudheid. Maar ik nam wel wat pareltjes voor jullie mee:

De D van Dood in een Duurzame Doos

Dit wil ik. Leg mij in een doos van mycelium, laat me in vlammen opgaan, stop me in de urn met een boompje erop en begraaf me ergens zodat er een tuintje op mijn buik kan groeien. In 7 dagen groeit de urn. In 45 dagen is hij weer opgenomen in moeder aarde.

De D van Dakloos

De zelfredzame dakloze? Die bestaat niet
Er is een grote groep economisch daklozen in Nederland: mensen die door scheiding, ontslag of schuld hun huis kwijtraken en geen nieuwe woonplek kunnen vinden. Hulp krijgen ze niet, want ze zijn ‘te zelfredzaam’. Daarmee schuiven overheden hun verantwoordelijkheid veel te makkelijk af. Want wonen is…

De D van (weer) Duiding