Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn ogen #42

Revue
 
The answer to life, the universe and everything: 42. Als u begrijpt wat ik bedoel. Het is niet zo'n h
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

27 november · Editie #42 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

The answer to life, the universe and everything: 42. Als u begrijpt wat ik bedoel. Het is niet zo'n hele vrolijke verzameling geworden geloof ik. Hopelijk wel een blikverruimende, inspirerende. 

To news or not to news...
Ik heb met mijn ex mijn t.v. de deur uit gedaan en van beiden nooit een seconde spijt gehad. Maar door mijn intensieve gebruik van social media bevind ik me nu wel weer in nieuwe nieuwsstromen die mijn kijk op de wereld beïnvloeden. Na de verkiezingen in de V.S. is het een en ander gezegd over deze invloeden. De twee beste artikelen hier voor jou.
How We Broke Democracy (But Not in the Way You Think) – Medium
Stel, heel Nederland kijkt tot de verkiezingen geen nieuws. Wat dan?
Confronterend artikel, waardevol onderzoek
Het thema wit privilege / racisme is weer heel actueel. Ik vind het confronterend en leerzaam wanneer ik meer zicht krijg op zaken die zich in mijn blinde vlek bevinden. Hieronder zo'n confronterend artikel dat me weer hielp om met andere ogen naar het grote Niet Weten te kijken.
White Fragility: Why It's So Hard to Talk to White People About Racism -
Van gedachten veranderd
Twee prachtige krachtige voorbeelden van mensen die radicaal van gedachten veranderden. Een ras-racist en een milieuactivist. 
‘White boy’ Derek Black - 360 Magazine - Blendle
Ooit vernielde deze man genetische proefvelden. Nu verdedigt hij ze met verve
Zoek de stilte
Nog weer eens een andere kijk op ruimte maken voor stilte. En zorgvuldig spreken. En luisteren, met aandacht en oprechte belangstelling. Echt zo'n dingetje. 
What Happened When I Spent A Week Keeping My Mouth (Mostly) Shut | Fast Company | Business + Innovation
Ik stond erbij en ik keek ernaar
Natuurlijk denken we allemaal wel eens na over de vraag “wat zou jij gedaan hebben”… In de tweede wereldoorlog bijvoorbeeld, of in Srebrenica. Het is echter helemaal geen ver van je bed show meer. Vandaag, nu, in jouw werkelijkheid en de mijne stapelt onrecht zich op onrecht. Ga je staan en laat je je stem horen? Ben je ruggesteun voor hen die dat doen? Wat doe je? Een mooie docu over het fenomeen van toeschouwer zijn. Met hoopgevende voorbeelden van mensen die opstonden. 
"Just People" | Humanity in Action
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland