Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn ogen #40

Revue
 
Trumpweek. De media werden erdoor gedomineerd. Dat, en een week ramvol met te faciliteren dialogen en
 

Sanne Roemen - Door mijn filters

13 november · Editie #40 · Bekijk online
Wat ik doordeweeks lees en deel, en dan daaruit de pareltjes gefilterd. Speciaal voor jou. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Trumpweek. De media werden erdoor gedomineerd. Dat, en een week ramvol met te faciliteren dialogen en te voeren debatten zorgde ervoor dat de oogst deze keer weer fijn behapbaar is gebleven. 

Open hart
Janne Willems doet iets verschrikkelijk belangrijks en modigs. Ze plukt mooie momenten. Door je te vragen een mooi moment van de afgelopen dag te tekenen word je je er weer bewust van en daarnaast is het een wonderschone conversation starter. Ze deed dat al over de hele wereld, o.a. in de V.S. Nu is ze terug in de V.S. omdat dat de plek was waarvan ze voelt dat het hard nodig is. Een mooie blog over hoe zij haar hart open houdt in deze tijden van verharding. 
En ik vind dat je hart af en toe best even dicht mag zijn als je dat nodig hebt om door verwarrende of pijnlijke tijden heen te komen. <3
How to create an open heart - Seize Your Moments
Schrijf het van je af
Dit is onderdeel van mijn ochtendritueel en het brengt mijn dag mooi op gang. Daarnaast gebruik ik ‘free writing’ als manier om gepieker te stoppen, gedachten te ordenen, beslissingen te laten ontstaan of een schrijfklus te kickstarten. 
Writing Morning Pages can offer many of the same benefits as meditation — Quartz
qz.comDeel
Over rommel en gebrek aan focus
Wat ik regelmatig hoor en wat voelt als een verwijt is dat ik een gebrek aan focus heb. Terwijl ik vind dat ik op een bepaald niveau een hele goede focus heb. En ik daarnaast zeer gehecht ben aan mijn ‘rennaissance-vrouw’ schap. Toen @puur mij “een ware Leonarda” noemde was dat een enorm compliment. Nou. Hier.
Stop met opruimen en plannen! Want creativiteit komt voort uit rommel en chaos
Debat? Wat? Sanne?
Yup. Ik ‘ben van’ dialoog, samen open het onderzoek aangaan rond ingewikkelde thema’s. Waar een mening een uiting is van persoonlijke ervaring en we experts en het halen van gelijk thuis laten. 
Van debat krijg ik zodoende een beetje de kriebels. Al dat geponeer en bombastisch gesmijt met feiten. Luisteren op zoek naar het volgende haakje waarmee je een punt kan scoren. 
Maar ja, toen ik gevraagd werd om deel te nemen in het vaste panel van de radio editie van Het Lagerhuis kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hoe zou het zijn om met deze vorm aan de slag te gaan? Ik heb ook af en toe wel een stevige mening over het een of ander. En misschien kan ik tussen tegenstellingen voor en tegen een stelling ook wel eens mijn derde weg kwijt. Nou, voila, het eerste resultaat is daar. En meer volgt. 
De Nieuws BV presenteert: Het Lagerhuis - De Nieuws BV - NPO Radio 1
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nijmegen, Nederland