Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #320

#320・
87

abonnees

324

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Sanne Roemen - Door mijn filters jouw e-mailadres zal ontvangen.

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #320
Door Sanne Roemen • Editie #320 • Bekijk online
Ik word boer #2! Hoe recycle je een kantoortoren van 14 verdiepingen? Iets over een tekenaar. Waar de worstelknop zit en het voordeel van je kop uit je poepgat halen.
En aan het eind kom ik met een vraag.

Ik word boer!
Volgens mij is het alweer bijna twee jaar geleden dat ik de intentieverklaring om me aan te sluiten als Herenboer tekende. Net op tijd want het aantal plekken was vlak na mij op. De initiatiefnemers en het bestuur hebben zich een rotje gezocht naar een stuk land en dat lijkt nu gelukt. Herenboeren schaft het land aan, huurt een boer in die het gaat be-boeren. Wij mogen helpen en van de oogst eten. Er zijn door het hele land al Herenboerderijen en vast ook bij jou in de buurt. In mijn ogen een hele belangrijke schakel in een duurzaam voedselsysteem. Lokaal, seizoensgebonden, in bezit van cooperaties en zonder verder winstoogmerk. Idealistisch? Ja. Ik wil een goede voorouder zijn voor de generaties die na mij komen. Slim? Ja ook. En gezond ook.
Jaloersmakend simpel tekenen
Ik had het even gemist maar afgelopen augustus overleed Sempé. De tekenaar die o.a. menig cover van de New Yorker sierde. Met een paar lijntjes en een slim vertekend perspectief vertelt hij hele verhalen. Heel fijn om in te verdwalen.
Remembering the Art of J. J. Sempé | The New Yorker
De worstelknop
In september begon mijn driejarige opleiding tot ACT therapeut. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Ik heb zelf in 2018 ACT coaching gehad en het was in al zijn simpelheid een openbaring. ACT is een combinatie van mindfulness en door waarden geïnspireerde actie. Is praktisch en niet zweverig. Ik vond twee erg leuke filmpjes die de basis van ACT aardig vatten.
De worstelknop
The Struggle Switch - By Dr. Russ Harris
Het voordeel van je kop uit je poepgat halen
Woensdag sloten we de tweede lesdag van ACT af met de “liefdevolle vriendelijkheid” meditatie. En die kickt best ass! De volgende dag stuitte ik op deze TED talk van Dan Harris. Die met veel humor en zelfspot vertelt hoe ook een arrogante klootzak verandert in een promoter van meditatie en liefdevolle vriendelijkheid. Vooral kijken. ECHT.
The Benefits of Not Being a Jerk to Yourself | Dan Harris | TED
Mijn vraag: wil je me helpen oefenen?
Voor mijn opleiding moet en wil ik veel oefenen. We krijgen losse oefeningen mee die we kunnen uitproberen. Bijvoorbeeld opdrachten voor als je met een vraag of uitdaging rondloopt. Of oefeningen om los te komen van vastzittende gedachten. Of werkvormen voor een negatief zelfbeeld. Zie jij het zitten om mijn proefpersoon te zijn? Het kan bij mij in Nijmegen maar ook online via Zoom. En je kan (gratis!) terecht voor losse vragen waar we een of twee keer aan werken. Langere trajecten zijn ook mogelijk tegen gereduceerd tarief. Reageer op deze mail als je dit wat lijkt.
ACT & Psychosociaal therapeut opleiding
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland