Bekijk profielpagina

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #318

Sanne Roemen - Door mijn filters - Editie #318
Door Sanne Roemen • Editie #318 • Bekijk online
Kijken, luisteren, lezen en leren. Have fun!

Kijk hoe Arjen Lubach op meesterlijke wijze de achtergrond van de transgenderwet uitlegt.
Toevoeging aan wat Arjen hier vertelt: er is al afgesproken dat de geslachtsregistratie van de ID kaart af gaat. Dat zou in 2024 of 25 doorgevoerd moeten zijn. Deze transgenderwet gaat over geslachtsregistratie in het paspoort, NIET over operaties voor geslachtsverandering.
Transgenderwet | Bezorgde Boomers | De Avondshow met Arjen Lubach (S2)
Luisteren! Helder over de warmtetransitie
Waar ik dus mee bezig ben in Gelderland: het ondersteunen van bewonerscollectieven in de warmtetransitie. Op de correspondent een heel helder verhaal over wat dat inhoudt en wat er bij komt kijken. Je kan ook lezen maar dat is geschreven spreektaal en ik vind dat niet zo lekker lezen. Luisteren was in dit geval véél fijner. De link naar de opname staat bovenin het artikel.
Waarom deze energiehoogleraar jaloers is op de Denen (die er deze winter warmpjes bij zitten) - De Correspondent
Power to the piepoo
In het stuk hierboven, over de warmtetransitie, komt heel duidelijk naar voren dat het privatiseren van nutsvoorzieningen lijnrecht tegenover de belangen van burgers staat. Het kapitalisme staat aan de bron van het feit dat onze aardkloot momenteel gefrituurd wordt. Yvon Chouinard zag dat ook en concludeerde dat er maar een oplossing mogelijk was: zijn miljardenbedrijf weggeven zodat de winst naar natuurbescherming gaat. Zo kan het dus ook.
Als je met een miljardenbedrijf de planeet wil redden, zit er maar een ding op: dan geef je het weg - De Correspondent
Leren!
Over weggeven gesproken: bij MiT kan je onwijs veel colleges volgen, gratis, online. Scroll rustig eens door dit aanbod en laat je bijpraten over de geschiedenis van architectuur, of over blockchain technologie, Japanse geschiedenis, Afrikaanse perspectieven op democratie en nog veel meer.
Vond je deze editie leuk?
Sanne Roemen

Pareltjes, gefilterd voor jou uit de modder van het internet. Wie ik ben? https://Sanneroemen.nl Wat ik doe? Ik faciliteer en train co-creatie voor duurzame ontwikkeling.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Sanne Roemen met Revue.
Sanne Roemen, Nederland